13 waanzinnig avontuurlijke activiteiten voor adrenalinejunkies

Een hele vakantie luieren in een hotel of aan een strand vind je maar niets? Terecht! Hier zijn 15 manieren om jouw vakantie te voorzien van een stevige dosis avontuur. There is no better rush than an adrenaline rush! 

1. Van een klif springen

iStock photo © RyanJLane
Dit kan je al snel doen op reis, tenminste als er (liefst) hoge kliffen aanwezig zijn. Op ontzettend veel plaatsen in de wereld kan je dit doen. Langs kusten, rivieren en meren. Ga wel na of het water diep genoeg is op de plaats waar je springt. Duh.

2. Duiken met haaien

iStock photo © ultramarinfoto
Duiken is zalig. Het is ontzettend rustgevend en de taferelen die je ziet zijn adembenemend mooi. Maar je kan een stapje verder gaan, zeg maar een verre sprong, en gaan duiken met één van de gevaarlijkste roofdieren ter wereld: haaien. Het hangt natuurlijk wel af van de soort haai of je beschermd gaat duiken (in een kooi, met een maliënkolder aan, …). Vele haaien zijn zelfs ongevaarlijk. Eén groot voordeel aan duiken met haaien? Mensen gaan niet met je lachen als je in je broek plast van de schrik … 😉

3. Trektocht op een vulkaan

iStock photo © alexmag
Wandelen is iets alledaags maar als je deze activiteit een nieuwe dimensie wil geven, wandel dan eens op een vulkaan. Liefst op één die actief is natuurlijk, anders ben je een pussy … ) Er zijn tal van vulkanen verspreid over de hele wereld. Bijvoorbeeld in Java en niet zo ver van hier heb je de Etna in Italië en de vulkanen op IJsland.

4. Grotduiken

iStock photo © C_Fernandes
Nog een activiteit onder water: grotduiken. Voor veel mensen is het idee onder water te zijn al een akelige gedachte. Maar duiken in een grot? No way! Wat als er iets gebeurt? Niet doemdenken: verstand op nul en gewoon gaan!

5. Een gletsjer beklimmen

iStock photo © elnavegante
Ben je al een ervaren klimmer? Probeer dan eens de flanken van een gletsjer te beklimmen, een hele uitdaging!

6. Kayakken met een walvis

iStock photo © TandHPhotography
Kayakken op zee is zonder twijfel al een avontuur op zich. Je kan van een prachtig uitzicht genieten, van de aanwezigheid van verschillende dieren o.a. vissen, vogels, en als je op de juiste plaats bent ook walvissen. Kodiak in Alaska is een bekende plaats om deze unieke ervaring te beleven.

7. Bergbeklimmen

iStock photo © jakubcejpek
Bergbeklimmen is één van de moeilijkste en zwaarste sporten die er zijn. Het is fysiek ontzettend zwaar en je moet ook een goeie techniek hebben. Toch zijn er genoeg bergen, of delen van een berg die je als amateur kunt beklimmen en toch van een prachtig uitzicht kan genieten.

8. The Rickshaw Run

Richard Birch, wikimedia commons
Dit is geen loopwedstrijd maar één race met de typische voertuigen van India: autorickshaws. Het is een race van 3.500 km en je weet enkel waar de start en de finish is. Hoe je er geraakt is jouw zaak. Het voertuig moet je zelf aanschaffen. Avontuur verzekerd!

9. Bungee jumping

iStock photo © mayo5
Dit soort waaghalzerij kan je op ontelbaar veel plaatsen in de wereld doen. Vanop bruggen, torens, kranen, enz. Toch maar eens checken dat die rekker stevig aan je voeten vastzit … 🙂 In ieder geval geeft het een geweldige kick!

10. The Pacific Crest Trail

iStock photo © RobertCrum
Als je de film ‘Wild’ hebt gezien, heb je al een klein idee hoe deze tocht eruitziet. Het pad doorkruist 25 nationale bossen, zeven nationale parken en verschillende beschermde wildernisgebieden. De PCT is 4256 km lang, niet meteen iets voor een korte vakantie … 😉

11. Speleologie

iStock vector © mstay
Grotten ontdekken. Hoe cool is dat? Gelukkig zijn er al duizenden ontdekt en kan je als amateur met begeleiding jezelf tussen nauwe plaatsen wurmen. Niet voor mensen met claustrofobie … 😉 De mooiste plaats ter wereld om dit te doen is in Brazilië in Chapada Diamantina.

12. Op je eentje gaan zeilen

iStock photo © caracterdesign
Om solo te zeilen hoef je niet per se een reis rond de wereld te maken. Op reis zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Huur een bootje en geniet van de ervaring!

13. Sandboarding

iStock photo © SSerinus
Als je goed kan snowboarden dan is dit iets voor jou. Sandboarding is echt vet als je het op duinen van een aanzienlijke hoogte kunt doen. Het is wel vermoeiend want je moet telkens opnieuw de duin opstappen. Een lift bouwen op een zanderige ondergrond, dat komt niet goed. In Erg Chicaga in de Marokkaanse Sahara is dit een must do.Bron: Matadornetwork
Meer
Lees meer...