18 motiverende songs om je dag met een knal te beginnen

18 motiverende songs om je dag met een knal te beginnen

Voor de studenten is het bijna zomervakantie, maar anderen hebben nog lang geen congé. Daar hebben wij de perfecte remedie tegen. Wie kan jou het best een absolute boost geven dan Drake, Kanye West of Beyoncé? Wij geven jou de meest motiverende songs om je dag met een knal te beginnen. 

1. Oasis – Live Forever

Op dit nummer hoef je enkel je hoofd en je armen te gebruiken en misschien ook een luchtgitaar. Schreeuw met de tekst mee en doe alsof het twee uur ’s nachts is. Absoluut geweldig!

2. Kanye West – Stronger

Stronger is een steenkoud nummer, maar motiverend as hell! Zet deze song op in de auto onderweg naar je werk, want Kanye West maakt je gegarandeerd sterker.

3. The Gossip – Standing In The Way Of Control

Als je dit hoort, spring je meteen uit je bed. Het is catchy en motiverend, perfect om je dag te starten!

4. Beyoncé – Run the World

Ladies, trek je stoute schoenen aan (of sexy laarzen) en laat zien dat je de wereld aankan. Beyoncé helpt je op weg to run the world.

5. The White Stripes – Seven Nation Army

Deze song kreeg een Grammy Award voor Beste Rock Song in 2004 en terecht! Niet enkel in voetbalstadions, maar ook in je slaapkamer is dit een eenvoudige meezinger. Ben je meer voor Soul? Check dan de video van ‘Ben L’Oncle Soul‘ die een prachtige cover maakte om op te swingen.

6. Dizzee Rascal – Fix up, Look sharp

De song werd oorspronkelijk gebruikt om de Britse rapper Asher D te verslaan in een rapgevecht, maar het werd uiteindelijk een grote hit. Ideaal om je eens goed te laten gaan, maar het doet je ook beseffen dat een joggingbroek nooit geschikt is voor je werk, zelfs op informele vrijdag.

7. Daft Punk – Harder, Better, Faster, Stronger

Hierbij moeten we zelfs geen uitleg geven, want het is duidelijk waarom we dit topnummer hebben gekozen. Ga de deur uit en make it harder, better, faster, stronger!

8. Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Die anti-establishment-houding en dat ritme: ideaal om in te plannen tijdens een moment van stress. En vergeet vooral opnieuw die luchtgitaar niet!

9. Kelis – Bossy ft. Too Short

Dit is het enige wat je moet onthouden: “Je hoeft niet van me te houden. Je hoeft me niet eens aardig te vinden, maar je zult me respecteren”. Vertrek met deze gedachte naar het kantoor en het komt allemaal vanzelf.

10. Florence and The Machine – Dog Days Are Over

Het begint met een rustig, mysterieus deuntje, maar al snel sta je zelf te slaan op die trommel. Het luisteren naar deze vette song zorgt voor een opbeurende zomerglans op saaie, grijze dagen.

11. Drake – Started From The Bottom

Als Drake onderaan begon, maar zijn weg naar de top vond, kan jij dat ook. Hij is zelf niet meer die kleine jongen van Degrassi: The Next Generation, maar een succesvolle rapper. Dus speel dit nummer af voor je aan je stressvolle dag begint.

12. Missy Elliot – Get Ur Freak On

Start je dag met Missy Elliot! Getcha getcha getcha getcha freak on en vandaag zal een glorieuze dag zijn.

13. Arcade Fire – Ready to Start

Ook Arcade Fire zal je een enorme boost geven. Met Ready to Start ben je inderdaad helemaal klaar om je dag te beginnen. Headbangen maar!

14. Justice – We Are Your Friends

Ja hoor, wij zijn jouw vrienden, want wij geven jou dit fantastische nummer cadeau om eens volledig op los te gaan. Handen in de lucht en gaan!

15. La Roux – In For The Kill

Tijdens haar pittige electropopdebuut, laat La Roux zien hoe je alles moet aanpakken om zelfverzekerd door het leven te stappen. Geen twijfel mogelijk: deze Franse La Rousse (de rosse) weet wat ze doet.

16. The Jam – Going Underground

Als een nummer je politiek motiveert, is het deze anti-conservatieve tirade van The Jam wel. “You choose your leaders and place your trust. As their lies wash you down and their promises rust”, zingt de Britse muzikant Paul Weller. Laat dat een les zijn.

17. Franz Ferdinand – Do You Want To

Deze song is er eentje voor jou en je vrienden. Dus trek allemaal hetzelfde pakje aan en volg de dance moves van Franz. Je voelt je gemotiveerd in no time.

18. The Vines – Get Free

Om af te sluiten vragen we je nog één keer die luchtgitaar boven te halen. Welke song is beter om total loss te gaan dan Get Free? Juist, geen enkele, dus draai aan die volumeknop!

En, voel je je al gemotiveerd?

Gesponsorde artikelen