‘1899’: Actrice Rosalie Craig (Virginia) vertelt wat we konden verwachten in gecancelde tweede seizoen

Netflix maakte recent bekend dat er geen tweede seizoen zal komen van de reeks 1899. De serie had een open einde, waardoor de makers dus wel een tweede seizoen in gedachten hadden. Actrice Rosalie Craig, die in de reeks Virginia speelt, vertelt nu wat we konden verwachten van seizoen 2.

De afgelopen weken cancelde Netflix verschillende reeksen. Dit tot groot ongenoegen van de trouwe fans. Een van die reeksen is 1899 dat pas in november 2022 verscheen op Netflix. Fans van de reeks waren zo misnoegd dat ze een petitie startten om Netflix op andere gedachten te brengen, maar de streamingdienst is van mening dat de reeks niet succesvol genoeg was.

1899

1899 vertelt het verhaal van een stoomschip dat met migranten van Europa naar Amerika vaart. De passagiers, een bonte verzameling van mensen met verschillende achtergronden, zijn enkel verenigd door hun hoop en dromen voor een toekomst in het buitenland aan het begin van de nieuwe eeuw.

De serie werd gemaakt door het Duitse koppel Jantje Friese en Baran bo Odar, dat eerder ook al Dark maakte voor de streamingdienst. Die reeks groeide uit tot een groot succes door zijn originele aanpak en mysterieus scenario en kreeg uiteindelijk drie seizoenen. Er werd dus verwacht dat ook 1899 dezelfde successen zou kennen met misschien wel evenveel seizoenen. Maar Netflix besliste daar anders over door al na één seizoen de stekker uit de reeks te trekken.

Tweede seizoen

We zullen dus waarschijnlijk nooit te weten komen hoe de reeks verder zou gaan. Al laat actrice Rosalie Craig nu weten wat we van een tweede seizoen konden verwachten. “Er was nog zoveel meer te vertellen over Virginia”, laat de actrice weten. “Ik was sowieso een van de personages die een grote rol zou spelen in het tweede seizoen. Misschien zouden we daarbij ontdekt hebben waarom ze zo donker, gemeen en gedreven is. Ik wist deze dingen, maar ik keek er echt naar uit om ze tot uiting te brengen.”

Maar dat seizoen zal er dus niet komen. Volgens Craig heeft het niets te maken met de kwaliteit van de reeks, maar met het algoritme van Netflix.” Baran bo Odar en Jantje Friese maken series die tijd vragen. Ze zijn niet gemaakt om te bingen. Het gaat om stukjes kunst die je moet laten bezinken en meer over moet nadenken. Maar we leven in een instant samenleving en daar zijn wij jammer genoeg het slachtoffer van.”

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van 1899:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...