Netflix-CEO Ted Sarandos: “We hebben nog nooit een succesvolle reeks gecanceld”

De laatste tijd worden er aan de lopende band reeksen gecanceld op Netflix. Onder andere 1899, Inside Job en Warrior Nun krijgen zo geen volgend seizoen. Heel wat fans van deze reeksen reageerden woest op het nieuws en vroegen antwoorden van Netflix. Ted Sarandos, de CEO van de streamingdienst, zegt nu dat “er nog nooit een succesvolle reeks gecanceld werd”.

De afgelopen weken maakte Netflix bekend dat heel wat reeksen geen vervolg zullen krijgen. Het gaat zo om reeksen als Warrior Nun, Inside Job en 1899, die een trouwe fanbase hadden. Die zijn uiteraard niet blij met het nieuws en probeerden Netflix al op verschillende manieren op andere ideeën te brengen. Zo werd een petitie op Change.org om 1899 een tweede seizoen te geven al meer dan 87.000 keer ondertekend. Fans van Warrior Nun kochten dan weer een billboard in de buurt van de kantoren van Netflix in Los Angeles om een derde seizoen van hun favoriete serie te eisen.

Reactie CEO Netflix

De twee CEO’s van Netflix, Ted Sarandos en Greg Peters, gaven een interview met Bloomberg. Daarbij kwamen de vele gecancelde reeksen ter sprake. “We hebben nooit een succesvolle serie gecanceld”, vertelde Sarandos. “Veel van deze shows waren goedbedoeld, maar spraken maar een heel klein publiek aan, terwijl er veel budget in gestoken werd.”

“In het ideale scenario bereik je een klein publiek met een klein budget, en een groot publiek met een groot budget. Als je dat kan doen, kan je het voor altijd blijven doen”, gaat Sarandos verder. Maar er was volgens hem dus sprake van een te groot verschil tussen het geïnvesteerde budget en het aantal kijkers bij de reeksen die gecanceld werden.

Meer
Lees meer...