Netflix schrapt ook ‘Inside Job’ na één seizoen, ondanks eerdere aankondiging van tweede seizoen

Netflix heeft opnieuw een serie geannuleerd. Het gaat deze keer om de animatiereeks Inside Job. Die beslissing van de streamingdienst is best opvallend aangezien er eerder wel een tweede seizoen was aangekondigd.

Netflix gaat de laatste tijd met de grove borstel door zijn catalogus. Daardoor worden heel wat reeksen geschrapt, vaak na amper één seizoen. Zo zullen onder andere First KillFate: The Winx SagaThe Midnight Club, Space Force en 1899 niet meer terugkeren. Eerder ondergingen GLOW, Queen Sono en The Society hetzelfde lot. Die laatste reeksen hadden nochtans eerder een officiële verlenging gekregen.

Hetzelfde overkomt nu ook de komische animatieserie Inside Job. De eerste tien afleveringen van het eerste seizoen van die reeks verschenen op 22 oktober 2021 op Netflix. Op 18 november 2022 volgden nog acht afleveringen van part 2. Bovendien had de streamingdienst op 8 juni 2022 laten weten dat Inside Job een tweede seizoen zou krijgen.

Shion Takeuchi

Na eerdere geruchten heeft Shion Takeuchi, de maker van de serie, nu bevestigd dat Netflix die laatste beslissing heeft teruggedraaid. Daardoor wordt Inside Job dus geschrapt. “Ik ben triest om te bevestigen dat Netflix heeft besloten om seizoen 2 van Inside Job te annuleren”, klinkt het op Twitter. “De voorbije jaren zijn de personages uit de reeks voor mij echte mensen geworden. Ik ben er dan ook kapot van dat ik hen niet zal zien opgroeien. Reagan en Brett verdienden om een einde te krijgen en eindelijk geluk te vinden. Ik had heel graag de kans gehad om te kunnen delen wat ik nog gepland had.”

Bekijk hier de trailer van het eerste en enige seizoen van Inside Job:

Meer
Lees meer...