Left Right
scrollTop top

2018?!? Stokslagen voor “poging tot lesbische seks” door Maleisische moslima’s


2018?!? Stokslagen voor “poging tot lesbische seks” door Maleisische moslima’s

Twee moslima’s – 22 en 32 jaar oud – zijn in het openbaar gestraft met stokslagen in Maleisië omdat ze “op het punt stonden seks met elkaar te hebben in een auto”. Meer dan 100 mensen keken toe. In Indonesië gebeurt dat al langer.

Stokslagen zijn volgens de burgerlijke wetten van Maleisië verboden, maar onder de islamitische wetten in sommige staten wel toegestaan. Het is een nieuwe indicatie dat de sharia ook in een ogenschijnlijk modern land als Maleisië in opmars is. Lesbische seks is overigens wél strafbaar in het land, waar de meerderheid van de bevolking moslim is.

Volgens advocaten en activisten werden de vrouwen van 22 en 32 jaar op stoelen voor de rechters gezet en kregen ze van vrouwelijk gevangenispersoneel zes stokslagen op hun rug met een rotan stok. Dat gebeurde in een sharia-hooggerechtshof in de deelstaat Terengganu. Meer dan 100 “genodigden” mochten dat gadeslaan.

“Les aan de bevolking”

Het was voor het eerst dat in die staat een relatie van twee mensen van hetzelfde geslacht werd veroordeeld en voor het eerst dat er stokslagen in het openbaar werden uitgedeeld. Een bestuurder sprak van een les aan de bevolking. Het was volgens hem niet bedoeld als marteling of om de vrouwen te verwonden.

Amnesty International spreekt van een rampzalig dag voor de mensenrechten in Maleisië en een enorme terugval in de pogingen van het land om de mensenrechtensituatie te verbeteren.

De LHBTI-gemeenschap wordt in Maleisië structureel vervolgd. Ze worden gezien als een bedreiging van de normen en waarden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308