3 x homemade gezichtsmaskers

3 x homemade gezichtsmaskers

Je huid beschermen tegen de winterkoude? Dat kan je doen door af en toe een gezichtsmaskertje te gebruiken. En daarvoor hoef je zelfs niet naar de winkel te hollen om dure crèmes te kopen. Het is namelijk zo dat heel wat ingrediënten uit je eigen ijskast kunnen dienen om je huid te hydrateren, zuiveren, ontvetten of zachter te maken. Hieronder enkele super simpele receptjes!

1. Advocado en yoghurt…

Als je last hebt van een droge huid kan een gezichtsmasker gemaakt van advocado een oplossing zijn. Advocado voedt je huid en zorgt voor meer elasticiteit. Yoghurt heeft ongeveer dezelfde werking op je huid, met zelfs nog een fijne extra: de anti-bacteriële eigenschappen van yoghurt doden de bacteriën die zorgen voor acne.

Dit heb je nodig:

  • 1/4e rijpte advocado
  • 1 eetlepel yoghurt

Mix tot een gladde crème en laat 10 tot 15 minuten inwerken. Spoel nadien af met lauw water.

2. … komkommer

Twee komkommerschijfjes op je ogen leggen: het typische beeld komt niet van nergens. Een komkommer bestaat voor 95% uit water en is daarom het ingrediënt bij uitstek om je huid te laten hydrateren.

Dit heb je nodig:

  • Een stukje komkommer
  • 1 eetlepel havermout

Mix de ingrediënten tot een gladde massa, laat maximum 30 minuten op je gezicht inwerken en spoel af met lauw water.

3. … of gebruik een stuk van je Aloë Veraplant!

Aloë Vera is zonder twijfel de populairste en geneeskrachtigste plant die helpt om huidproblemen op te lossen. Het zit dan ook in allerlei producten die helpen tegen verbranding, rimpels of acne. De gel wordt in bepaalde regio’s ook gebruikt om drankjes, smoothies en haargroeimiddeltjes mee te maken. Nu kan je deze plant ook zelf gebruiken om een eigen gezichtsmasker mee te maken. Je vindt de volledige plant bij in tuincentra, maar je kan er ook een tak of gel van kopen bij de biowinkel.

Dit heb je nodig:

  • Aloë Vera gel
  • 1 eetlepel honing

Mix tot een gladde crème, breng aan op je gezicht en laat 20 minuutjes in werken. Spoel daarna af met koud water.

Tip: je kan al deze ingrediënten ook met elkaar mixen. Denk aan yoghurt met komkommer, aloë vera met komkommer, advocado met aloë vera: elke combinatie werkt. Om je huid extra zacht te maken kan je ook bij elk masker een theelepeltje honing toevoegen.

Gesponsorde artikelen