5 dingen die je herkent als je vroeger verslaafd was aan PAC-MAN

Iedereen kent wel het hongerige gele mannetje dat spookjes ontvlucht in het doolhof. We hebben het natuurlijk over de enige echte PAC-MAN! Dankzij de speciale PAC-MAN-editie van de OnePlus Nord 2 is hij helemaal terug van nooit weggeweest. Deze 5 dingen herken je zeker als je ooit verslaafd was aan het spelletje:

1. Je weet dat PAC-MAN intussen al 40 jaar oud is …

Feeling old yet? Ja hoor, het spelletje deed zijn intrede in 1980 in Japan. Toen kon je het enkel in arcades gaan spelen en moest je dus steeds netjes je beurt afwachten. Nu kan je het ook gewoon op je smartphone spelen met de gloednieuwe OnePlus Nord 2 x PAC-MAN-editie!

2. … en wat de hoogst mogelijke score is

Misschien heb je als doorwinterde fan zelf de topscore al eens gehaald? De hoogst mogelijke score in het spelletje is een indrukwekkende 3.333.360 punten. Die score kan je alleen halen als je al het bonusfruit opeet én alle spookjes vangt met elke power-up én 255 levels uitspeelt!

3. Maar je kent ook de 256 glitch …

In level 256 van het originele spel zat een bug. Als je dit level haalde, veranderde de rechterkant van het doolhof in een soep van letters en nummers. Zo kan je het spel natuurlijk onmogelijk uitspelen. We zullen je de technische uitleg besparen, maar PAC-MAN kampte met een geheugenprobleem om dit level te kunnen laden.

4. … en hebt dus eeuwig respect voor Billy Mitchel

Billy Mitchel is de enige persoon ooit die erin geslaagd is om het spel uit te spelen. Hij ontdekte dus ook de 256 glitch, want zelfs bedenker Toru Iwatani wist niet van het bestaan van de bug. Hij hield het niet voor mogelijk dat iemand zo ver zou raken. Billy Mitchel vertelde in een interview dat hij ongeveer 4 à 5 uur ononderbroken moet spelen om de topscore te halen, zonder ook maar 1 leven te verliezen. Speel je het spel uit, dan wachten je ook geen felicitaties. Er is helemaal niets aan het einde van het het laatste level. Het leverde Billy Mitchel wel de titel ‘Video Game Player of the Century’ op.

5. Stiekem speel je nog af en toe PAC-MAN

Geef toe, het is een tijdloos spel. Haal dus nu snel de nieuwe OnePlus Nord 2 x PAC-MAN-editie in huis mét het originele PAC-MAN 256! Deze speciale editie is een upgrade van de OnePlus Nord 2 5G en bevat exclusieve PAC-MAN-content in samenwerking met Bandai Namco Europe. Het ontwerp van de smartphone bevat enkele typische PAC-MAN-elementen zoals de iconische dots en het mannetje zelf. In het donker zie je bovendien een neondoolhof oplichten en de geluidsknop heeft dezelfde blauwe kleur als de spoken na het eten van een power-up. Verder heeft je smartphone unieke pictogrammen geïnspireerd door het spel, net als creatieve achtergronden, camerafilters, animaties en beltonen.

Daarnaast heeft deze smartphone dezelfde troeven als de standaard OnePlus Nord 2. Zo geniet je van een krachtige batterij die je in zo’n 30 minuten volledig oplaadt. Bovendien vind je aan de achterkant een drievoudige camera van 50 MP met optische beeldstabilisatie en een sensor die 56 procent meer ligt opvangt. Daardoor kan je met de Nightscape Ultra-functie perfect heldere foto’s maken op donkere momenten.

Kriebelt het om jouw topscore in PAC-MAN te verbeteren? Haal dan snel de OnePlus Nord 2 x PAC-MAN-editie in huis. Voor een echte fan zoals jij is deze smartphone een absoluut collector’s item.

Meer
Lees meer...