5 dingen die we nu (bijna) zeker weten over ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

5 dingen die we nu (bijna) zeker weten over ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’

De trailer van ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ maakt veel los bij ‘Harry Potter’-fans. De onthullingen over dat éne personage zorgden voor veel controverse, maar daarmee vergaten we een beetje dichter te kijken naar de trailer. Hier is onze breakdown van de trailer van ‘Fantastic Beasts 2’, zodat we weten wat we kunnen verwachten. Let op: spoilers.

1. Parijs

Warner Bros

Dat we naar Parijs gaan met Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is duidelijk. Dumbledore (Jude Law) belooft er aan Newt Scamander (Eddie Redmayne) een safe house (bij Nicolas Flamel bijvoorbeeld) en we zien ook een aantal keren een flits van een ministerie. Dat zou beste het Franse ministry of magic kunnen zijn. De koets die even zichtbaar is, doet ook erg veel denken aan de Beauxbatons-koets van Madame Maxime, de directrice van het Franse Zweinstein. Maar dan met slangen. Oké, misschien zoeken we het te ver.

Maar vooral het bovenstaande beeld uit de trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is zorgwekkend. De zwarte linten of doeken die Parijs schijnen te omwikkelen, doen vermoeden dat het geen citytrip wordt voor Newt. Hij moet Grindelwald dan ook gaan aanpakken. Doet deze aanblik, die misschien gewoon decoratief is, jou ook niet afschrikwekkend veel denken aan dementors?

2. Nagini

Warner Bros

Bommetje: dat was het effect van nieuwkomer Claudia Kim’s personage in de welbekende slang Nagini. Zij wordt dus één van de horcruxes van Voldemort. Haar personage zou een Maledictus zijn, een persoon die een bloedvloek draagt, die ervoor zorgt dat ze langzaam maar zeker in een slang verandert. Naast de duidelijk stamp in de maag die dat geeft aan de fans, kwam er ook behoorlijk wat kritiek op de casting van Claudia Kim.

De laatste jaren wordt de Harry Potter-reeks namelijk nogal geproblematiseerd omdat ze niet echt divers is en als ze dat wel is, bijzonder clichématig. De Patil-tweeling is Indisch en ze roddelen vooral. Cho Chang is slim (Ravenklauwers, represent) en heeft lang, shiny zwart haar. Dean Thomas heeft dreads, is zwart en komt uit Londen. Je snapt waar we heen willen. En nu is dus een potentiële vijand de enige Aziatische in een cast van blanke mensen.

Claudia Kim zelf scheen er weinig last van te hebben en J.K. Rowling antwoordde ook al op de beschuldigingen dat Nagini plots Aziatisch is om meer diversiteit te krijgen. “Kijk naar haar naam. De Naga zijn slangachtige mythische figuren uit de Indonesische mythologie. Vandaar de naam Nagini.” In elk geval vragen Potterheads zich nu al af of dat van Neville Longbottom een retro-actieve moordenaar maakt.

In de war? Check hier nog eens de laatste twee Harry Potter-films. Daar wordt alles duidelijk!

3. Queenie

Warner Bros
In Fantastic Beasts And Where To Find Them is Queenie een vrolijke heks, een ideaal tegengewicht voor haar zus Tina Goldstein. Maar in The Crimes of Grindelwald lijkt het erop dat Queenie verdwenen is en op zijn minst verleidt wordt door zwarte magie. Als dat maar goed afloopt …

4. Paniek op Zweinstein

Warner Bros

Hoera! In al die miserie is er tijd voor een bezoekje aan Zweinstein tijdens Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. We zien Dumbledore Verweer Tegen De Zwarte Kunsten geven en … dit beeld. Nu, we zouden dit positief kunnen draaien en zeggen dat er ook Zwerkbal wordt gespeeld in Dumbledore’s jaren. Maar we missen wel een paar sleutelelementen voor Zwerkbal: de verschillende ballen en een andere ploeg, bijvoorbeeld.

Maar stel dat dit inderdaad de Griffoendor-zwerkbalploeg is, waarom is iedereen dan op topsnelheid van het veld naar het kasteel aan het lopen? Kan iemand uitleggen waarom wij een paniekerig gevoel krijgen, alstublieft?

5. Credence

Warner Bros

Knipper met je ogen en hij is weg: Credence (Ezra Miller) uit de eerste Fantastic Beasts-film, zit duidelijk ook in The Crimes of Grindelwald. Potterheads hebben misschien de link al gelegd. Hij lijkt in dit beeld samen met Nagini bij Grindelwald te staan, en hij ziet er behoorlijk angstig uit. Staan ze op het punt om een belangrijke keuze te maken?

Als het gaat over kiezen tussen Dumbledore en Grindelwald (Johnny Depp), hebben Credence Barebone en Nagini een goede reden om achter de laatste te gaan staan. Zij zijn allebei wezens die hun magie moeilijk kunnen verbergen. Als Obscurial (met een Obscurus in zich) zou hij zich weleens kunnen vinden in een wereld waarin tovenaars hun magie niet moeten verbergen voor de muggles. Ook Nagini, die gedoemd is om als slang te eindigen, zou zo’n boodschap wel eens fijn kunnen vinden. For the Greater Good willen zij Grindelwald misschien wel wat helpen.

Zelf nog eens kijken? Hier is de laatste trailer voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Krijg jij niet genoeg van speculatie? Hier is onze eerste discussie over de trailer! En in dit artikel kan je alles wat we al weten over het verhaal van Fantastic Beasts 2 konden ontfutselen, terugvinden. Graag gedaan.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt in de zalen op 16 november 2018. Voorbereiden? Kijk hier nog eens naar Fantastic Beasts And Where To Find Them.

Gesponsorde artikelen