5 dingen om te doen tijdens de lentevakantie

Binnenkort start de lentevakantie en dat wil zeggen dat je twee weken tijd hebt om Vlaanderen te doorkruisen en de tofste activiteiten mee te pikken. Dit zijn vijf dingen die je kan doen tijdens de vakantie.

Op 3 april begint officieel de lentevakantie en om de verveling tegen te gaan, lijsten we de vijf leukste dingen op om te doen in de komende weken.

1. FACTS, Gent

Je kan de lentevakantie alvast goed beginnen met het Gentse FACTS-event. Zaterdag 1 en zondag 2 april kan je als sciencefiction-, anime-, fantasy- en stripliefhebber terecht in Flander Expo om wereldbekende acteurs zoals Daniel Gillies en bekende stripartiesten aan het werk te zien. Daarnaast kan je ook deelnemen aan verschillende VR- en bordspellen of zelf nieuwe videogames kopen. Dus verkleed je in je favoriete fictieve personage en trek naar Gent om een onvergetelijke dag te beleven!

2. The Friends Experience, Brussel

Vanaf 31 maart kan je in Brussels Expo naar The Friends Experience. Wie fan is van de Amerikaanse sitcom Friends, kan zich nu helemaal wanen in de sfeer van de serie aan de hand van echte decors. Je kan er zitten in de zetel van Chandler en Joey of je kan de befaamde fontein en de keuken van Monica bezichtigen. Je kan je ticketje op voorhand kopen op de website https://brussels.friendstheexperience.com/ 

3. Hayley Kiyoko in concert, Brussel

Op 11 april kan je in concertzaal AB jeugdherinneringen oproepen op het concert van Hayley Kiyoko. Je kent de zangeres misschien van haar rol in de Disneyfilm Lemonade Mouth. Nu is Kiyoko eerder bekend als een queerpop zangeres en werd bekend met haar hit Girls like Girls. Op dinsdag komt ze haar nieuwe album ‘PANORAMA’ voorstellen. Een ticket kost 29 euro op voorhand of 30 euro aan de deur.

Bron: Scott Legato/Getty Images

4. Musical The Red Star Line, Puurs

Vorige week ging de nieuwe spektakelmusical van Studio 100 in première in Puurs. De voorstelling brengt je het verhaal van een Vlaamse familie die een beter leven opzoekt in de Verenigde Staten in 1923. De cast die bestaat uit onder meer Jelle Cleymans, Free Souffriau en Peter Van Den Begin neemt je vol humor en emotie mee over land en zee. En mocht je nog meer informatie willen over de miljoenen mensen die de oversteek maakten, dan kan je natuurlijk nog steeds het gelijknamige museum bezoeken in Antwerpen.

5. De Ronde van Vlaanderen, Brugge

De sportliefhebbers tellen waarschijnlijk al af naar het begin van de Ronde van Vlaanderen. Op zondag 2 april weerklinkt het startschot, voor het eerst sinds 2016, opnieuw in Brugge om 10 uur ‘s morgens. Mocht je er niet kunnen bijzijn, dan kan je nog steeds op woensdag 12 april naar de start van de Brabantse Pijl in Leuven om 12.30 uur.

Meer
Lees meer...