5 kenmerken van technische vooruitgang bij websites  

Geschreven met branded content van Hypernode.

De technologie ontwikkelt zich snel, en dat geldt zeker ook voor alle digitale zaken. Ook websites veranderen daarom supersnel. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, omdat je website van groot belang is. Je moet deze continue blijven ontwikkelen, zodat je goed kan blijven scoren. Hieronder zetten we 5 belangrijke kenmerken van technische vooruitgang bij websites op een rijtje. 

Dedicated hosting 

Dedicated hosting is het gebruik van een server die je huurt van een hostingprovider. Deze server staat in een datacentrum, en is alleen voor jou actief. Je huurt hierbij veel van de benodigde computer hardware, inclusief het besturingssysteem.

Je kan hierbij ook kiezen voor een managed dedicated server, waarbij ook het beheer van deze hardware onder de verantwoordelijk van jou als bedrijf valt. In principe is de leverancier echter verantwoordelijk voor de aanschaf van de hardware, en ook voor de afschrijving. Ook de kosten om de server online te houden zijn voor de leverancier. De voordelen van een dedicated server zijn groot. Er wordt je veel uit handen genomen, de tarieven zijn scherp en je hoeft geen grote investeringen te doen. 

Voice Search optimalisatie 

 Spraak wordt ook online natuurlijk steeds belangrijker. Voor de toekomst wordt er veel verwacht van spraakgestuurde zelfstandige apparaten. Deze worden dan vermengd van AI zoals Alexa of Siri. Dit is een groot onderdeel van de toekomstige ontwikkeling op gebied van web. Spraakgestuurd zoeken wordt mede hierdoor ook steeds belangrijker. Uit onderzoeken blijkt al dat meer dan de helft van de mensen de voorkeur geeft aan zoeken via spraak. Dit omdat het gebruiksvriendelijk is, vanwege de compatibiliteit, de mogelijkheden tot multitasking en de tijd die het kan besparen. 

Mobile first 

Meer en meer online verkeer gaat via mobiele devices. Het is daarom ook belangrijk om je website hierop aan te passen. Meer dan de helft van al het internetverkeer gaat via mobiele telefoons. Waar het voorheen belangrijk was om je website ook te optimaliseren voor mobiel gebruik, is het tegenwoordig zelfs zo dat veel websites in eerste instantie voor mobiel gebruik worden ontworpen. Pas daarna wordt er gekeken naar de aanpassing voor PC. 

Progressieve webapps 

Deze progressieve webapps zijn het laatste jaar een grote trend, en de verwachting is dat dit nog meer naar voren zal komen. De laatste tijd is al ruim 60% van alle bestellingen geplaatst met behulp van dit soort apps. De gebruikerservaring wordt bovendien flink verbeterd, en het gemak neemt enorm toe. Wanneer je producten verkoopt via een webshop, kun je eigenlijk bijna niet om deze ontwikkeling heen. 

Blockchain technologie 

Hierbij denken mensen vaak al direct aan crypto, maar blockchain is meer dan dat. Blockchain is potentieel een zeer revolutionaire technologie, die grote veranderingen teweeg kan brengen. Vooral het feit dat het een veilige en intelligente manier van implementeren is, heeft het tot een geliefde techniek gemaakt. In de toekomst wordt blockchain naar verwachting meer en meer gebruikt. 

Meer
Lees meer...