Left Right
scrollTop top

5 redenen om nieuwe ‘Super Mario Party’ voor Nintendo Switch in huis te halen


5 redenen om nieuwe ‘Super Mario Party’ voor Nintendo Switch in huis te halen

Sinds kort is ‘Super Mario Party’ beschikbaar voor de Nintendo Switch. Het concept is een absolute Nintendo-klassieker, maar de meest recente releases van de reeks werden niet goed ontvangen. Nu wordt de nummering voor het nieuwe spel achterwege gelaten. Het is opnieuw mogelijk om met 4 spelers tegelijk te spelen: lekker ouderwetse Super Mario-fun!

De nieuwe Super Mario Party voor de Nintendo Switch is ideaal om met twee, drie of vier gamers te spelen. En je kan zeker zeggen dat het een goede test voor je vriendschappen is, want er zitten elementen in het spel, waarbij je elkaar gruwelijk in de weg zit en frustreert. Toch is het spel vooral dikke fun. De opzet: je speelt een virtueel bordspel met minigames en dobbelstenen, waarbij het de bedoeling is om in 10, 20 of 30 beurten de meeste sterren te bemachtigen. Hier zijn 5 redenen om te overwegen Super Mario Party op de kop te tikken.

(Waarom de nieuwe Super Mario Bros. U bijna exact hetzelfde spel is als 6 jaar geleden lees je hier.)

1. Leuke minigames

De minigames zijn altijd het belangrijkste element geweest van de Super Mario Party-reeks. In deze Nintendo Switch editie zijn er maar liefst 80 en de meerderheid is écht de moeite waard. Een overzicht kan je hier checken.

(Welke topgames er in oktober en november uitkomen, lees je hier.)

2. Veel variatie

Bovendien is het aanbod aan minigames erg divers, van balspelen tot platform tot tactische games tot epische battles. Het belangrijkste voordeel: iedereen krijgt gelijke kansen om te winnen wat het spel nog spannender maakt.

3. Coole nieuwigheden

Sterren kosten in dit spel nog maar 10 muntjes. Daardoor ben je veel sneller in het bezit van sterren dan bij de vorige edities. Daarnaast heeft ieder personage zijn eigen unieke dobbelsteen. Op drie zijdes van de steen van Wario staat bijvoorbeeld een zes, maar als die op een van de andere kanten valt, gaan er twee muntjes van hem af en mag hij geen stap verzetten.

De hoofdmodus is vaak nog even onvoorspelbaar en smakelijk oneerlijk. Het spel barst van de onverwachte wendingen en last-minute wijzigingen. Eigenlijk kan je het digitaal ganzenborden noemen, maar toevoegingen zoals computergestuurde partners, items en de unieke twist van ieder bord maken het nog spannender.

4. Vrij spel in Partner Party

In Partner Party-modus worden alle regels radicaal omgegooid. Feestgangers spelen in teams van twee tegen elkaar en bepalen zelf in welke richting ze rondlopen op het spelbord. Een tactisch team zou op die manier de twee helften van het spelbord onder controle kunnen houden.

5. Gebruik van Joy-Con-controllers

In de Sound Stage-mode moet je je gevoel voor ritme bovenhalen. De wedstrijd: zo strak mogelijk marcheren op de maat, op de beat muntjes verzamelen of ritmisch ramen wassen. En daarbij moet je gebruik maken van de Joy-Con. De ene keer beeld je er dansmoves mee uit en de andere keer sla je mollen ritmisch op hun hoofd met een hamer.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472