50 Cent kroont Chris Brown tot nieuwe King of Pop: Michael Jackson stelt teleur

Chris Brown 50 Cent Michael Jackson
GettyImages

Leaving Neverland, de documentaire waarin twee jonge mannen Michael Jackson beschuldigden van seksueel misbruik, zette de hele wereld op zijn kop. Rapper 50 Cent heeft die blijkbaar ook net gezien, en hij maakte via sociale media onmiddellijk duidelijk in welk kamp hij zich bevond. Hij besliste ook dat er een nieuwe King of Pop moest komen: Chris Brown.

Het is ondertussen al meer dan een half jaar geleden dat Leaving Neverland het daglicht zag. In de documentaire vertellen twee jonge mannen tot in detail hoe wereldster Michael Jackson hen misbruikte als kind. De wereld reageerde verdeeld: fans bleven hun idool verdedigen, maar langs de andere kant kozen ook verschillende radiozenders om Jacksons muziek niet meer te spelen.

Een nieuwe King of Pop

Collega-muzikant 50 Cent heeft de documentaire ondertussen ook gezien. En hij maakte al snel duidelijk in welk kamp hij zich bevond. De rapper deelde een afbeelding over Chris Brown, waar ook tekst op stond: “Chris Brown heeft ondertussen 69,5 miljoen singles verkocht in de Verenigde Staten, wat hem de 7de best verkopende artiest ooit maakt.”

50 Cent Chris Brown Michael Jackson
Instagram/@50cent

Met die tekst is op zich niets vreemds aan de hand. Het probleem ligt bij het bijschrift dat 50 Cent koos: “CB is voor mij beter dan MJ nu”. De rapper verwijst naar Chris Brown, die voor hem nu de nieuwe King of Pop is in plaats van Michael Jackson. Hij gaat verder: “Ik kan het niet geloven dat Mike de poep van die kleine jongen wilde aanraken. What the fuck man.

Nieuw bericht

De rapper lokte heel wat kritiek uit en verwijderde zijn bericht. Hij zette er wel een ander voor in de plaats. We zien Chris Brown, in een typische Michael Jackson-pose met aangepaste outfit. Hij verdedigt zichzelf in het bijschrift, of dat probeert hij tenminste: “Het enige dat ik gezegd heb is dat ik vind dat CB beter is dan MJ nu. Nadat ik de documentaire gezien heb.”

Allemaal goed en wel, ware het niet dat hij de tekst afsloot met het duidelijke “de poep van de kleine jongen zal nooit meer hetzelfde zijn”. Dat hij een kant kiest in het hele Michael Jackson-debacle, daar is niets mis mee. Dat 50 Cent daarna een andere zanger tot King of Pop kroont, stoort ons ook niet.

Het probleem? De hypocrisie waarmee de rapper Michael Jackson afschrijft, omdat hij kinderen mishandelt, maar daarna een “opvolger” kiest die huiselijk geweld niet schuwt. Brown sloeg een tiental jaar geleden het gezicht van zijn toenmalige vriendin Rihanna bont en blauw. Bovendien werd de zanger begin dit jaar opgepakt in Parijs nadat een vrouw hem en zijn entourage ervan beschuldigd had haar verkracht te hebben.

Gesponsorde artikelen