6 pijnlijke blunders die het belang van een gepaste domeinnaam aantonen

Kort en memorabel. Het zijn dé sleutels voor het kiezen van een goede domeinnaam. Zo gezegd, zo gedaan. Je verzint een naam, verfijnt hem nog een beetje, en je bent klaar voor de registratie van een gloednieuw webadres.

Soms is het een goed idee om hem toch nog eens luidop uit te spreken. Je kan namelijk geen hoofdletters of spaties gebruiken in een domeinnaam. In een browser zie je dus niet waar woorden van elkaar gescheiden worden. 

Voor je het weet, zit er een schuine boodschap vervat in je domeinnaam. Mensen onthouden je naam misschien wel, maar niet om de juiste reden. Deze blunders tonen aan waarom je best de keuze voor een domeinnaam dubbelcheckt.

1. It’s crap

Bron: Giphy

IT-bedrijf Regency startte jaren geleden met de domeinnaam itscrap.com. Hoewel we het best catchy vinden, valt het ons wat moeilijk om er ‘IT scrap’ in te lezen. Het bedrijf gebruikt de domeinnaam vandaag nog om door te verwijzen naar een duidelijker webadres.

2. Pijnlijke misser

Bron: Movie Quotes

Choosespain.com was een website waarop je villa’s kon boeken in Spanje. Een koppeltekentje had de eigenaar van de domeinnaam en website alvast pijnlijke misser kunnen besparen.

3. Een kunststukje

Bron: Giphy

Ooit moet het design van de kunstwebsite speedofart.com een hip kunststukje geweest zijn. De organisatie heeft later dan wel beslist om verder te gaan onder een andere naam, maar de domeinnaam is nog steeds actief. En die vinden we nog steeds een klein meesterwerkje.

4. Scheer je weg

Bron: Giphy

Luxueuze cabines om even op adem te komen. Dat is het businessmodel van Old Man’s Haven. De website is vandaag nog steeds bereikbaar via oldmanshaven.com. Of hun domeinnaam die beloofde rust uitstraalt, durven we te betwijfelen.

5. Hier vloekt men (niet)

Bron: Giphy

Op childrenswear.co.uk kan je jongenskledij kopen voor allerlei feestelijke aangelegenheden. Maar eerlijk toegegeven: we hadden ook wat anders verwacht bij het zien van het webadres.

6. Dubieus zaakje

Bron: Giphy

Hoewel het laatste voorbeeld een intussen jaren oud grapje is, nemen we het toch op in de lijst. Pen Island is een vermeende specialist in het vervaardigen van unieke pennen. Al zou het zo maar kunnen dat je het zaakje niet vertrouwt bij het zien van de domeinnaam penisland.net.

Waarom een gepaste domeinnaam belangrijk is

Amusante blunders zijn het wel, maar bovenstaande voorbeelden tonen wel goed aan waarom een domeinnaam zo belangrijk is voor je onderneming. Je hoeft je maar voor te stellen hoe jij zou reageren wanneer je penisland.net ziet verschijnen op social media of in reclame.

Heb je een straf idee én bedrijfsnaam klaar? Dan registreer je best zo snel mogelijk je domeinnaam. Vergeet daarbij niet grondig na te gaan hoe mensen je domeinnaam zouden kunnen lezen of interpreteren.

Op ons advies kan je rekenen

Vind je het moeilijk om een goede domeinnaam te bedenken? Of kan je wat hulp gebruiken bij de registratie ervan? Relax. Nomeo is er om je bij te staan met advies: van het bedenken van een domeinnaam en kiezen van een passende extensie, tot de registratie en veel, veel meer.

Meer
Lees meer...