Left Right
scrollTop top

7 details uit de Harry Potter-films die je (waarschijnlijk) nog niet opgevallen waren


7 details uit de Harry Potter-films die je (waarschijnlijk) nog niet opgevallen waren

Je hebt de Harry Potter-films intussen waarschijnlijk al een paar keer gezien. Maar achter de schermen speelde er nog veel meer dan wij kunnen zien. Speciaal voor jullie duikelden wij daarom zeven feitjes op die je (waarschijnlijk) nog niet wist over de Harry Potter-serie. 

1. Twee mensen speelden Hagrid

HPGifSoup

Als we het gezicht van Hagrid zien, speelt Robbie Coltrane de rol, maar voor andere shots werd een stand-in gebruikt, omdat het kostuum dat Hagrid zo groot maakt, te zwaar was om vaak te dragen.

2. De golven rond Azkaban zouden in het echt zo’n 7 kilometer hoog zijn

Tumblr.

Bij de introductie van de derde film ontdekken we Azkaban, een gevangenis in de zee. Het gebouw zelf is op schaal gemaakt, wat wil zeggen dat de golven zo’n zeven kilometer hoog zouden zijn. De hoogst gemeten golf ooit was overigens zo’n drie kilometer hoog, voor wie wil vergelijken.

3. Voldemort had wel een neus tijdens de opnames

Giphy
Ralph Fiennes droeg wel make-up tijdens de opnames, maar ook een oranje-bolletjesmasker op z’n gezicht. Zo konden ze later, tijdens de CGI-fase van het monteren, zelf kiezen hoe Voldemort er uit zou zien. Uiteindelijk kreeg hij geen neus, maar dat konden de acteurs niet weten.

4. De tekeningen in The Burrow, het huis van de Weasleys, zijn gemaakt door kindjes van de lokale kleuterschool

Warner Bros

Het huis van de Weasleys is heerlijk gezellig en overvol. Uiteraard hangen er ook tekeningen van de kleine Weasleys en die werden niet gemaakt door het productieteam, maar door een lokale kleuterschool in Leavesden. Technisch gezien zijn die kleuters nu dus productiedesigners.

5. Er was een toverstok-choreograaf aanwezig op de set

giphy
Van de indrukwekkendste gevechten tot de kleinste spreuken: er werd een soort lichaamstaal ontwikkeld voor spreuken in het Harry Potter-universum, die alle acteurs aangeleerd kregen. Anders zou iedereen zo maar wat in het wilde weg zwaaien, en dat wilde de productie vermijden. De choreografie bestaat vooral uit danstechnieken, maar ook uit schermen en vechtsporten.

6. De meeste spreuken die de Harry Potter-heksen en tovenaars gebruiken, komen uit het Latijn

HPWikia
Schrijfster J.K. Rowling heeft namelijk zelf klassieke talen gestudeerd en vond het een leuk idee dat de tovenaars hun spreuken uit het Latijn haalden.

7. In Deathly Hallow pt. 1 hangt er in de scène in het café een poster van het toneelstuk ‘Equus’, waar Daniel Radcliffe op dat moment mee op de West End stond

Warner Bros.

En da’s een ferme knipoog, want in dat stuk kon je Radcliffe helemaal naakt zien. Toverstok en al. 😉 Wil je deze feitjes zelf eens checken? Binnenkort kan je op Netflix terecht om alle Harry Potter-films nog eens opnieuw te bekijken!

Deze acht scènes vinden de regisseurs zelf de beste uit de hele Harry Potter-reeks!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810