7 geweldige dingen die Facebook had kunnen kopen met 19 miljard

’t Is gebeurd: Facebook heeft WhatsApp gekocht voor een monsterbedrag van 19 miljard dollar (13,8 miljard euro). Waanzinnig veel geld, waarmee de sociaalnetwerksite nog een pak andere leuke dingen had kunnen kopen. 

1. 76.000 zitjes naar de ruimte met Virgin Galactic

Getty images
Wie van plan is een ticket te boeken, kan dus maar beter snel zijn, voor Facebook met alle zitjes weg is…

2. 417.910 tijgers

Getty images
Voor dat geld krijg je bij elke tijger een ivoren halsketting, drie (!) tijgerspeeltjes én de handige Hello Tiger-gids. Aangezien het aantal tijgers dat nog rondloopt in de wereld niet zo gigantisch meer is, lijkt een dergelijke aankoop natuurlijk niet echt te verantwoorden voor een machtig bedrijf als Facebook.

3. 76 Washington Posts

Getty images
Jeff Bezos betaalde in augustus vorig jaar 250 miljoen dollar voor The Washington Post, wat toen een gigantisch bedrag leek. Met het geld dat Facebook uitgaf aan WhatsApp, kan de krant maar liefst 76 keer worden gekocht.

4. 6,5 Motorola’s

epa
Amper vorige maand liet Google Motorola Mobility nog over aan Lenovo voor 2,91 miljard dollar.

5. Een jaar en een maand NASA-heerschappij

Getty images
Voor 2014 heeft NASA een budget van 17,6 miljard dollar, ofwel een dikke 48 miljoen per dag. Met 19 miljard kon Facebook maar liefst een jaar en 29 dagen baas spelen over NASA en de marsmannetjes kennis laten maken met het duimpje omhoog.

6. 19 Instagrams

Getty images
Woeps, is niet meer nodig. Facebook kocht de foto-app in april 2012 immers al over voor 1 miljard dollar.

7. 11,5 YouTubes

Getty images
In 2011 telde Google 1,65 miljard dollar neer voor YouTube. WhatsApp is met andere woorden 11,5 YouTubes waard.

Al kunnen we ondanks het gigantische bedrag niet ontkennen dat het een slimme zet is van Facebook om WhatsApp te kopen. Zo heeft de berichtendienst heel wat te bieden.

WhatsApp telt meer dan 450 miljoen gebruikers

Wereldwijd maken maar liefst 450 miljoen mensen gebruik van de toepassing voor smartphones om sms’jes te versturen via het internet, onder wie 70 procent het dagelijks gebruikt. En het aantal WhatsAppers blijft groeien, veel sneller trouwens dan de Facebookers. 

Volgens Facebook-topman Marc Zuckerberg is WhatsApp trouwens goed op weg naar een miljard gebruikers. Ter vergelijking: Twitter telt 215 miljoen gebruikers.

WhatsApp is hot over de hele wereld

De personen die Facebook wil lokken zijn uiteraard zij die nog geen account hebben op de sociaalnetwerksite. Vele WhatsAppers zijn immers nog zo jong dat ze Facebook nooit hebben gekend als het ‘coolste’ ooit. Met miljoenen gebruikers wereldwijd, is WhatsApp met andere woorden de perfecte app om nieuwe mensen aan te trekken, of ze Facebook nu leuk vinden of niet.

WhatsApp is eenvoudig én goedkoop

Veel tijd hebben gebruikers doorgaans niet nodig om te wennen aan WhatsApp, aangezien het niet meer is dan sms’en via het internet, al dan niet met foto’s. En als er iets is waar quasi iedereen mee is vertrouwd, zijn het wel sms’jes. Aangezien de tekstberichten intussen al járen stand houden, is de kans klein dat ze snel zullen verdwijnen.

WhatsApp is bovendien het eerste jaar gratis. Daarna betaal je een verwaarloosbare 1 dollar per jaar, tenzij je een fan van het eerste uur bent, dan blijft het gratis.

Maar het allerleukste: het belooft je een massage. (Of toch volgens BBC)

Een pijnlijk foutje van BBC gisterenavond. In hun breaking newsbericht noemden ze WhatsApp een “massaging service”. Een flater die ze meteen rechtzetten. In tijden waarin Facebook 19 miljard neertelt voor WhatsApp was de hilarische boodschap uiteraard al lang verspreid via het internet. Oeps.
Meer
Lees meer...