7 redenen waarom zonnepanelen nog steeds een goed idee zijn

Zonder subsidies zijn ze best duur, die zonnepanelen. En toch blijft het een goed idee. Zeker nu de gemiddelde Belg deze winter zonder stroom dreigt te vallen. We geven je alvast zeven redenen waarom zonnepanelen nog steeds een goed idee zijn.

1. Zonne-energie is 100% groen

Het opwekken van zonnestroom stoot 0,00000 gram CO² of andere schadelijke stoffen uit. Dat kan je van fossiele brandstoffen niet zeggen. 

2. De zon gaat nog even mee.

In tegenstelling tot andere fossiele brandstoffen, gaat de zon best nog lang mee. De meeste modellen geven aan dat de zon nog zo’n 4 miljard jaar tegoed heeft. 

Gas, olie en steenkool zijn een minder lang leven beschoren. Volgens de laatste studies, hebben we nog voor 50 jaar olie, een dikke 60 jaar gas en ongeveer 200 jaar steenkool. Wanneer we meer hernieuwbare energie gebruiken, zullen deze reserves waarschijnlijk nog iets langer meegaan.  Er zit zeker rek op deze cijfers, maar dat we ooit droog zullen staan, daar kan je van op aan. 

3. Je bespaart een hoop geld op jouw stroomfactuur.

Alle stroom die je zelf opwekt en gebruikt, daar hoef je helemaal niets voor te betalen. Mooi meegenomen, want elektriciteit word elk jaar duurder. Heerlijk, zo’n extra spaarpotje!

4. Zonnepanelen worden ieder jaar goedkoper.

De technologie staat niet stil. Dus ook de prijzen niet. De voorbije jaren zijn zonnepanelen stukken efficiënter en dus ook goedkoper geworden. Zo is de prijs sinds 2008 met 80% gezakt. 

4. Zonnepanelen worden steeds mooier.

Vroeger was je bijna verplicht om grote, blauwe panelen op je dak te leggen. Toegegeven, dat was niet altijd even mooi.

Tegenwoordig heb je naast de meer esthetische zwarte panelen, nog andere mogelijkheden om zonnepanelen aan te leggen. Zo bestaan er sinds kort ook dakpannen die zonne-energie opwekken. Zo kan je ze verwerken tussen jouw klassieke dakpan. Heb jij een aan idee voor een leuk patroontje? 

5. Minder afhankelijk van buitenlandse energie

Wanneer we zelf stroom opwekken met zonnepanelen, hebben we minder nood aan invoer van gas of elektriciteit uit het buitenland. Niet dat we het onze buitenlandse vrienden niet gunnen, maar je weet nooit welk conflict ervoor kan zorgen dat de prijzen een vlucht nemen.

6. Zonnepanelen zijn een beschermlaag voor uw dak

Het spreekt voor zich dat zo’n panelen een extra buffer zijn tegen weer en wind. Je doet er natuurlijk wel goed aan om jouw panelen te verzekeren. Zo kan je ze gratis laten vervangen bij schade.
7. Het voelt gewoon goed.Het voelt gewoon goed aan om te weten dat jij met jouw zonne-installatie bijdraagt tot een mooie en groene toekomst.
Je ziet het: Argumenten zat om te kiezen voor zonnepanelen. Zelfs de kostprijs hoeft geen issue meer te zijn. Zo zijn er sinds kort enkele bedrijven die zonnepanelen verhuren. Jij koopt dus zelf geen panelen aan, maar betaalt gewoon maandelijkse factuur voor de opgewekte energie. meer info vind je bij Gloww
Meer
Lees meer...