Zuid-Koreaanse panda Fu Bao krijgt emotioneel afscheid bij verhuis naar Chinees natuurreservaat

Zuid-Korea heeft woensdag afscheid moeten nemen van een monument. De panda Fu Bao, was in 2020 de eerste panda ooit die geboren was in Zuid-Korea. Daardoor is de panda heel geliefd bij de bevolking. Maar nu zal de panda verhuizen naar het China Conservation and Research Centre in Sichuan.

Het was gisteren een emotionele dag in Zuid-Korea. Het land moest toen namelijk afscheid nemen van de reuzenpanda Fu Bao. De vrouwelijke panda werd in 2020 geboren en was toen de eerste panda die op Zuid-Koreaans grondgebied geboren is.

Fu Bao

Panda Fu Bao werd in 2020 geboren als dochter van de panda’s Le Bao en Ai Bao in het Zuid-Koreaanse pandapark Everland. Het was de eerste panda die geboren werd in Zuid-Korea, waardoor de panda een instant celebrity werd. Fu Bao kreeg de bijnaam Princess Fu en kreeg heel wat merchandise.

Maar nu moet Fu Bao verhuizen naar China. Alle panda’s die oorspronkelijk van China komen (waaronder ook Fu Bao aangezien haar ouders Chinese panda’s zijn), moeten voor ze vier jaar oud zijn terugkeren naar China. Dit maakt deel uit van de Endangered Species Conservation Agreement. Ook de panda’s van Pairi Daiza vallen hieronder, daardoor zullen drie van de vijf panda’s uit de Belgische zoo dit najaar moeten terugkeren naar China.

Emotioneel afscheid

Fu Bao kreeg een afscheid dat doet denken aan het overlijden van een staatshoofd. De panda vertrok uit Everland in een vrachtwagen vol foto’s. Honderden mensen trotseerden het barre weer om de vrachtwagen uit te zwaaien en daarbij vloeiden ook heel wat traantjes. Verzorger Kang Cheol-won, die Fu Bao verzorgde vanaf haar geboorte tot de dag van haar vertrek gaf een emotionele speech. “Je bent voor altijd onze babypanda, of er nu 10 of 100 jaar verstrijken. Fu Bao vertrekt nu. Blijf haar alsjeblief voor een lange, lange tijd herinneren en huil alsjeblief niet te veel.”

Gisteren was de vlucht die Fu Bao maakte van Zuid-Korea naar China ook de meest getraceerde vlucht op FlightRadar24. Heel wat mensen wilden weten of Fu Bao veilig in China arriveerde. Dat gebeurde trouwens en de panda zit nu voor een maand in quarantaine tot ze vrijgelaten wordt in het nationale park.

Bekijk hier beelden van het vertrek van Fu Bao:

Meer
Lees meer...