Panda’s hebben tijdens lockdown voor de eerste keer in 10 jaar seks

Overal ter wereld zitten mensen momenteel thuis. Net zoals winkels en cafés moeten ook dierentuinen hun deuren sluiten, maar dat heeft ook een positief effect. Een pandakoppel uit Ocean Park in Hongkong heeft namelijk voor de eerste keer in bijna 10 jaar seks gehad.

Panda’s staat uiteraard niet bekend voor hun hoog libido. De dieren moeten vaak geholpen worden bij het paren, zo bestaan er zaken als pandaporno en moeten panda’s uiteindelijk vaak kunstmatig bevrucht worden. Maar nu de panda’s in Ocean Park in Hongkong meer privacy hebben door de lockdown zijn ze eindelijk tot de daad overgegaan.

https://www.instagram.com/p/B-qggRxn6r7/

10 jaar seksloos

De panda’s Ying Ying en Le Le uit Ocean Park in Hongkong zijn al bijna tien jaar een koppel. Maar al die tijd hebben ze vooral platonisch met elkaar samen geleefd. Tot nu, want eindelijk hebben ze hun relatie bezegeld.

De panda’s, beiden 14, liepen allebei al een tijdje opgewonden rond. Zo nam het vrouwtje Ying Ying vaker een duik in het water in hun verblijf en verspreidde het mannetje Le Le zijn geur over het verblijf en zocht hij de geur van Ying Ying. En eindelijk werd het ook echt raak.

Eindelijk van bil

Ying Ying en Le Le maakten dus van de plotse privacy gebruik om eindelijk eens zonder pottenkijkers van bil te kunnen gaan. Al waren er natuurlijk wel verzorgers aanwezig in de dierentuin die het historische moment uiteraard wilden vastleggen. Wie wilde taferelen had verwacht, is duidelijk bij de verkeerde diersoort aanbeland.

Dat de panda’s vrijwillig seks hebben, is goed nieuws. Panda’s zijn namelijk niet al te happig op het vlak van voortplanting. De meeste panda’s in gevangenschap worden kunstmatig bevrucht, maar de kansen op zwangerschap zijn daarbij een stuk lager dan bij natuurlijke bevruchting. Nu is het dus nog afwachten of de vrijpartij van de panda’s ook echt babypanda’s zal opleveren.

Hongkong

Ocean Park, de dierentuin waar Ying Ying en Le Le verblijven, is al sinds 26 januari gesloten door de uitbraak van het coronavirus. Hongkong was een van de eerste landen die getroffen werden door het virus, maar door de snelle reactie in het land kon de impact beperkt blijven. Hongkong telt op dit moment 936 besmettingen en amper 4 overlijdens.

Maar de lockdown heeft dus ook positieve effecten, want door de social distancing van de mensen, groeien de dieren dus weer wat dichter naar elkaar toe. En misschien verwelkomen Ying Ying en Le Le binnen 95 tot 160 dagen hun coronababy.

Meer
Lees meer...