Tian Bao, de eerste in België geboren reuzenpanda, viert achtste en laatste verjaardag in Pairi Daiza

Goed en slecht nieuws uit Pairi Daiza. Want zondag viert reuzenpanda Tian Bao zijn achtste verjaardag, maar dat zal zijn laatste verjaardag zijn in het Waalse dierenpark. Dit najaar moeten de drie panda’s namelijk verhuizen naar China als deel van het programma om de soort in stand te houden.

Tian Bao werd geboren op 2 juni 2016 en was toen de eerste reuzenpanda ooit die geboren werd in België. Zondag blaast Tian Bao dus al acht kaarsjes uit, maar dat zal wel zijn laatste verjaardag worden in Pairi Daiza. Want dit najaar zal hij, samen met zijn broer Bao Di en zus Bao Mei, verhuizen naar China.

Tian Bao

Tian Bao is de eerste reuzenpanda die in ons land geboren werd. Zijn ouders Hao Hao en Xing Hui arriveerden op 23 februari 2014 in ons land. Iets meer dan twee jaar later, op 2 juni 2016 werd Tian Bao geboren. Nog eens drie jaar later werden Hao Hao en Xing Hui ook de ouders van de tweeling Bao Di en Bao Mei.

Omdat Hao Hao en Xing Hui deel uitmaakten van het Chinese programma om reuzenpanda’s te beschermen, zijn hun nakomelingen eigendom van China. Daardoor zullen ze dit najaar naar China verhuizen. Daar zullen ze hun intrek nemen in een natuurreservaat van meer dan 27.000 vierkante kilometer. Het programma zorgde ervoor dat het aantal reuzenpanda’s in het wild sinds de jaren ’80 steeg van 1.200 naar 1.864. Daardoor is de reuzenpanda nu geen bedreigde diersoort meer.

Verjaardag

Op zondag 2 juni zal Tian Bao dus zijn achtste en laatste verjaardag vieren in Pairi Daiza en dat zal de dierentuin niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De panda zal op zijn verjaardag een verjaardagstaart vol lekkers krijgen. Maar ook de bezoekers kunnen meegenieten van zijn laatste verjaardagsfeest.

Zo staan er exclusieve rondleidingen op de planning, komen er speciale videoprojecties, kan je een verzamelbadge kopen waarvan de opbrengst gaat naar projecten gesteund door de Pairi Daiza Foundation en kan je een gigantische wenskaart ondertekenen. Ook zal je in de Pairi Daiza-app (iOS/Android) een quiz kunnen vinden, waarmee je een bijzonder moment met de verzorgers kan winnen.

Meer
Lees meer...