8 vieze beesten die je dankzij tekenfilms toch leuk vindt

Kakkerlakken of ratten zijn niet meteen dieren waar je snel affecties voor krijgt, of die je graag in huis haalt. Toch zijn verschillende minder geliefde beesten er dankzij animatiereeksen in geslaagd om een plaatsje in menig hart te veroveren.

1. Ratten

epa
Hoewel de meeste ratten enkel eten doen verdwijnen, hebben ze bij Pixar voor een iets ander plot gekozen. Remy de rat uit Ratatouille neemt de keuken van een sterrenrestaurant over, en doet dat met verve. De makers wisten Remy zo schattig voor te stellen dat het aantal aankopen van ratten als huisdier na de film opeens naar een hoogtepunt schoot.

2. Slangen

Slangen zijn voor de meeste mensen iets waar ze heel snel van weglopen. Of het nu wurgslangen of beesten van de giftige soort zijn, weinigen willen er te dicht bij komen. Viper uit Kung Fu Panda is de uitzondering, en kinderen juichen voor haar als ze zich naast Po een weg langs de echte slechteriken baant.

3. Ogers

Ogers worden meestal niet als de leukste wezens afgebeeld in fictie. Ook onze vriend Shrek is niet bepaald het mooiste beest uit de hoop, maar hij weet naast dat van prinses Fiona ook de harten van alle kijkers te veroveren. Zijn echte schoonheid zit dan ook vanbinnen.

4. Kakkerlakken

Pixar slaagde er niet alleen in om ratten lieftallig te laten overkomen, ook de kakkerlak uit Wall-E steelt een momentje de show. Niemand zou er ook maar even over denken om het diertje onder een voetzool te verpletteren.

5. Hondenskelet

Niemand wil een hond zien lijden, maar zelfs dood zijn ze nog schattig. Scraps het hondenskelet uit Corpse Bride geeft iedereen een goed gevoel over het leven na de dood.

6. Stinkdieren

Pepé Le Pew uit de Looney Tunes mag dan stinken, hij is wel een echte romanticus. Sommige van zijn acties zijn misschien wel creepy zijn, zolang je geen kat bent, kan je niet anders dan hem charmant vinden.

7. Mieren

En Pixar doet het’m opnieuw. Na het bekijken van A Bug’s Life zal je wel twee keer nadenken voor je het witte vergif bovenhaalt om de mieren op je terras te doden. Al blijft dat gevoel waarschijnlijk niet lang hangen als je de rode, bijtende variant in je tuin tegenkomt.

8. Spoken

OK, ze bestaan dan wel niet echt, maar welk kind heeft nu geen schrik van spoken? Casper het vriendelijke spook geeft de jongsten onder ons echter een goed gevoel, zodat ze ’s nachts ook zonder lampje durven te slapen.
Meer
Lees meer...