Oreo gaat wijn uitbrengen met koekjessmaak

Het Amerikaanse merk Oreo en de Californische wijnproducent Barefoot Wine hebben de handen ineen geslagen om een unieke nieuwe rode wijn uit te brengen, die zou smaken naar de kenmerkende dunne en knapperige Oreo-koekjes genaamd Oreo Thins.

Kan jij maar niet van Oreo-koekjes afblijven? Dan is de nieuwe rode wijn bedacht door het wijnbedrijf Barefoot Wine (Californië) in samenwerking met het koekjesbedrijf misschien wel iets voor jou. De rode blend wordt verondersteld te smaken naar de Oreo Thins, de extra dunne en knapperige variant van het originele Oreo-koekje.

Wijn + chocolade

“Iedereen weet dat rode wijn goed samengaat met chocolade. Maar Oreo Thins en Amerika’s meest geliefde wijn, Barefoot Wine, besloten samen te werken om deze klassieke combinatie naar een geheel nieuw heerlijk niveau te tillen”, vertelde Sydney Kranzmann, de brandmanager van Oreo, aan Thrillist in een verklaring.

Deze nieuwe wijn wordt de “Barefoot x Oreo Thins Red Blend” genoemd en combineert de subtiele tonen van “eikenhout, bramen en donkere kersen” met meer uitgesproken “chocolade- en koekjessmaken”, schrijft Thrillist nog. Barefoot belooft dat deze limited edition-drank de smaakpapillen van de mensen in een staat van chocoladeverrukking zal brengen.

Wil je dolgraag deze speciale wijn proeven? Dat kan! Vanaf zondag 12 december zal de wijn van Oreo met koekjessmaak exclusief en maar voor een beperkte tijd verkrijgbaar zijn via de website van Barefoot Wine. Elk pakket bevat twee fessen wijn van 750 ml en een bakje Oreo Thins voor 24,99 dollar (zo’n 22 euro).

Meer
Lees meer...