9 citytrips voor koppels

Sommige bestemmingen zijn nu eenmaal interessanter voor koppels. Niet per se omdat ze romantischer zijn, maar ook omdat je in bepaalde steden meer kansen krijgt om dichter bij elkaar te groeien. Denk maar aan alle nieuwe ontdekkingen, gezellige avonden en leuke bezienswaardigheden die je samen kan ontdekken. Deze citytrips zijn perfect voor koppels. 

1. Ontdek samen de geschiedenis in Rome

We weten allemaal dat een citytrip naar Rome altijd een topidee is. Maar deze stad is eigenlijk ideaal om te doen met je partner. Rome is heel chaotisch, bruisend en fascinerend. In de stad ga je je nooit vervelen en vooral niet met je geliefde aan je zijde. Denk maar aan alle oude gebouwen en monumenten die je kan bezoeken en waarover je uren kan napraten.

De hoofdstad van Italië is ook de thuisbasis van het Colosseum, de ideale locatie om een romantische selfie te posten. Verder heeft de stad nog heel wat te bieden zoals het Pantheon, de Trevi-fontein, de Sint-Pietersbasiliek en nog veel meer. Voor meer bezienswaardigheden, moet je hier een kijkje nemen: Citytrip Rome? De stad waar je de toeristische trekpleisters moet gezien hebben. Vertrouw ons maar als we zeggen dat je je dagen goed zal vullen in deze stad.

Naast de mooie gebouwen, prachtige architecturen en knappe bezienswaardigheden kan je in de stad even tot rust komen. In Rome kan je heerlijk genieten op verschillende manieren. Ga bijvoorbeeld na een wandeling zitten op een terrasje om te genieten van een drankje, gelato of maaltijd. Waar zijn die pizza’s?

Verder kan je ook plaatsnemen in verschillende parken en tuinen van Rome. Even de beentjes strekken en liefdevol genieten van elkaars gezelschap en de omgeving.

2. Verken het geheime Chassignolles in Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk vind je een charmant dorpje waar je eens naartoe moet gaan met je partner. Chassignolles is zo’n dorp waar eigenlijk niet veel valt te beleven, maar waar je zeker een romantische tijd zal hebben in teken van rust en genieten.

De schilderachtige landschap in Chassignolles is zeker iets waar je veel over zal napraten. Je treft hier pittoreske huizen en veel groen met hier en daar wat hooibalen in een veld. Ideaal om een fotootje van te nemen. Hier vind je meer tips over hoe je de mooiste reisfoto’s maakt.

Er is niets zaliger dan een lange wandeling maken in een stad met amper 80 inwoners. Even genieten van een prachtige zonsondergang om nadien te gaan eten in één van de weinige maar lekkere restaurants in het dorp.

Hoe zalig is dat niet? Als je andere Franse bestemmingen in het zuiden ook een kans wil geven, moet je hier eens kijken: Reisje naar het zuiden van Frankrijk? Naar deze steden moet je gaan!

3. Meer sfeer? Ga dan naar Barcelona!

Geef ons één reden waarom je niet naar Barcelona zou gaan met je partner? De stad heeft werkelijk alles! Barcelona biedt een perfecte combinatie van een stedentrip en een strandvakantie. Vergeet ook niet de vele bezienswaardigheden waar je urenlang naar kan kijken, zoals Sagrada Familia, Park Guell, Palau de la Musica en veel meer.

Als je naar de stad gaat, kan je ook nog lekker genieten van de Spaanse (of Catalaanse) charme. Barcelona bruist van hippe eetplekken en lekkere tapasbars. Dit zijn trouwens de lekkerste tapasbars in Barcelona.

De stad heeft ook heel wat gezellige terrasjes. Geloof maar niet dat je maar ‘even’ iets gaat drinken. De gezellige cafés zorgen ervoor dat je pas in de vroege uurtjes terugkeert naar je hotel. Klinkt dat niet als een fantastische ervaring om te delen met je partner? Plan hier je reis naar Barcelona maar verder.

4. Ontdek het magische Marrakesh in Marokko

Er zijn zo veel redenen waarom je met je partner naar het sprookjesachtige Marrakesh moet gaan. Eén daarvan is dat je daar lekker kan ontspannen. Denk maar aan de talrijke spa’s en hamams waar je van kan genieten met je loved one. Laat je maar eens goed verwennen en ontdek de luxe in Marrakesh.

Verder kan je in de stad ook gewoon op avontuur gaan en een nieuwe cultuur ontdekken. Loop ‘s avonds langs de mooi belichte straatkraampjes en proef hier en daar van lekkere gerechten en drankjes en zoete koekjes.

Verder zijn er ook heel wat bezienswaardigheden in de stad. Waan je als een prins of prinses in het El Bahiapaleis en loop langs de fleurige tuinen van Marrakesh. In de botanische tuin van de stad vind je ook het museum van Yves Saint Laurent. De modeontwerper heeft een lange tijd doorbracht in het land. Als je naar Marrakesh gaat, merk je snel van waar hij zijn inspiratie haalde.

Meer weten over de stad? Hier vind je meer informatie over Marrakesh.

5. Ons lijstje is niets waard zonder Venetië

Door de jaren heen is Venetië de place to be geworden voor koppels die op zoek zijn naar een romantisch uitje. En terecht ook want de stad is waanzinnig mooi.

Venetië moet je minstens één keer in je leven bezoeken. Het is een magische plek waar auto’s worden vervangen door gondels en waterbussen. Heerlijk om in zo’n gondel te zitten in de armen van je geliefde.

De romantische stad is normaal heel druk, maar in de late winter en het vroege voorjaar valt het toeristenaantal eigenlijk goed mee. Naast een gondelrit maken in Venetië zijn er nog verschillende bezienswaardigheden en gebouwen om te bezoeken. Zo mag je de Campanile, de prachtige Piazza San Marco en het Dogepaleis zeker niet missen.

Verder kan je ook heerlijk genieten van lekker eten en drankjes op een verlicht terras aan het water. Zo romantisch! Hier vind je meer informatie over je citytrip naar Venetië.

6. Wat dacht je van Praag met z’n tweetjes?

Praag heeft door de jaren heen een reputatie gekregen van feeststad. Zo is de stad een ideale locatie voor een vrijgezellenfeesten. Daar is helemaal niets verkeerd mee, maar ondertussen durven mensen te vergeten dat de stad waanzinnig romantisch is.

De hoofdstad van Tsjechië is een erg charmante en mooie stad. Praag heeft het grootste oude kasteel ter wereld en een aantal kerken waar je urenlang naar kan kijken. Verder kan je nog bij zonsondergang een romantische wandeling maken en genieten van de charmante huisjes en straten.

De stad heeft ook heel wat bezienswaardigheden waar je zeker hand in hand moet voorbij lopen. Zo is de Karelsbrug een brug waar je over moet wandelen. Daarnaast is er echt heel wat te zien, maar daarvoor adviseren we je om dit te lezen: Citytrip Praag? Wat je moet zien in dit Oost-Europese pareltje.

7. Granada is zo romantisch!

Gewoon rondlopen in Granada is een romantische ervaring op zich. Overal vind je kronkelende, geplaveide straatjes met witgekalkte oude huizen en sinaasappelbomen. Hier en daar tref je nog verborgen pleintjes met uitzicht op het Alhambra-fort. Gezellig om met twee van te genieten.

De overvloed aan straatmuziek en entertainment maken van Granada één van de meest dromerige bestemmingen van Andalusië. Prachtig! In de stad tref je heel wat mooie tuinen en uitstekende restaurants en terrassen. Ideaal voor koppels, denken we dan?

Wat je zeker met twee moet bezoeken, is het Alhambra, Generalife en Albayzin. Drie prachtige locaties met verschillende stijlen door elkaar. Prachtig om te zien!

8. Genieten van een zonsondergang in Porto

Als we denken aan Porto, denken we meteen aan een warme omgeving met veel liefde. Dus waarom zou deze bestemming niet goed zijn voor jou en je partner? De stad is een perfecte citytrip voor een weekendje weg, net zoals deze steden.

Porto is een historische handelsstad met middeleeuwse muren, glanzende barokke kerken en gezellige kleine straten. Naast enkele prachtige bezienswaardigheden zoals de Luis-I brug, de Torre dos Clérigos en Palacia da Bolsa kan je ook een stoeltje uitkiezen op een terras in het Ribeira district. Even bezinnen en lekker genieten van de rust met z’n tweetjes.

In de stad moet je zeker een glaasje portwijn drinken. De flessen worden nog steeds opgeslagen in pakhuizen aan de zuidoever van de Douro. Zeker een bezoekje waard. Als je de rivier naar de oceaan volgt, kom je aan in het stijlvolle district Foz do Douro met stranden en hippe restaurants. Maak het maar lekker gezellig!

9. Samen avontuurlijk zijn in Kopenhagen

Dennemarken staat bekend als één van de populairste fietslanden. Zo telt het land meer dan 10.000 kilometer gemarkeerde fietsroutes en overwegend vlak terrein. Denemarken is dus ideaal om te verkennen met de fiets.

Als je in de hoofdstad van het land bent, moet je gewoon alles met de fiets doen. Kopenhagen is trouwes ook ideaal voor koppels, dus fiets maar gezellig met z’n tweetjes. Om het romantisch te houden, kan je langs het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Langelinie fietsen om het sprookje te herbeleven. Vervolgens rijd je samen naar het zuiden om de Gefion-fontein te zien en een wens te doen. Eeuwig samenblijven, is wel een mooie wens, niet?

Verder kan je in Kopenhagen ook langs de Tivoli Gardens, het beroemdste pretpark van de stad met ’s werelds hoogste carrousel. In de stad kan je genieten van een fantastische sfeer en livemuziek in parken. Vaak worden evenementen ook nog vergezeld met vuurwerk. Zo sfeervol en romantisch!

Wil je naar de stad? Hier vind je meer informatie over Kopenhagen.

Meer
Lees meer...