9 dingen die je beter niet doet met je iPhone

Je zorgt waarschijnlijk beter voor je iPhone dan voor je huisdieren, maar de kans is groot dat je hem op een totaal verkeerde manier gebruikt. Volgens The Huffington Post kun je deze dingen beter niet doen.

1. Hem nooit uitzetten

Deskundigen hebben onderzocht dat je iPhone uitzetten de batterij ten goede komt. Indien je dat niet doet, verlaagt de levensduur van de batterij aanzienlijk. In ander opmerkelijk nieuws: veel bellen en sms’en verlaagt de levensduur van je batterij ook.  

2. Wi-Fi en Bluetooth aan laten

Vaak staan beide aan, zonder dat je er gebruik van maakt. Wi-Fi of Bluetooth enkel inschakelen wanneer je het nodig hebt, zal je iPhone aanzienlijk langer doen meegaan. Als je per se op de trein wil zien wie er op kop staat in het bobsleeën in Sochi, zal die omleiding van vijf seconden via je instellingen echt niet het verschil maken.

3. Hem bij extreme temperaturen gebruiken

Een iPhone is echt niet bestand tegen vrieskou of verzengende hitte. Je laat hem dan ook best in je broekzak zitten wanneer je de straat optrekt in de winter. Hetzelfde geldt ook als je bij 35 graden op het strand ligt. Steek hem desnoods in de koelbox. 

4. Een ganse nacht opladen

We begrijpen dat je afhankelijkheid van je iPhone zo groot is dat je er wilt naast slapen terwijl hij oplaadt. De batterij kan echter schade oplopen wanneer hij aangesloten blijft aan je oplader nadat hij volledig opgeladen is. Probeer je iPhone anders op te laden op je werk. Zo zie je wanneer je hem mag ontkoppelen en bespaar je op je eigen elektriciteitsrekening.

EPA

5. De verkeerde oplader gebruiken

Er is een reden waarom een Apple-oplader het beste werkt voor je iPhone. Goedkopere namaakversies mogen dan ook wel het gewenste effect hebben, toch kan je telefoon er schade door oplopen, al dan niet in de vorm van brand. Apple helpt je zelfs graag op het rechte pad houden door korting te geven op een echte adapter als je een namaakexemplaar binnen brengt in één van hun winkels. 

6. Hem niet poetsen

De aloude stelling dat iets vuiler is dan een doorsnee wc-bril is hier ook van toepassing. Doordat je, naast je iPhone zelf, constant met je handen andere dingen aanraakt, is je telefoon een broeihaard van bacteriën en ander vuil. Apple zelf stelt voor om het geregeld met een doekje te poetsen. Bedankt voor de tip!

7. Geen paswoord gebruiken

Het zijn moedige mensen die zonder paswoorden door het leven gaan, maar we raden het toch aan niemand aan. Mocht er iemand je iPhone stelen, dan krijgt die persoon toegang tot al je persoonlijke informatie. Niemand die zijn badkamerspiegelselfies in de verkeerde handen wil zien vallen. 

8. Rondlopen met je iPhone in je hand

iPhones zijn gewilde voorwerpen op de zwarte markt, dus de kans bestaat dat een dief het op je gemunt heeft wanneer je rustig langs straat loopt met een iPhone in je hand. Maar ongeacht het gevaar, weten we dat een iPhone vaker op straat te zien is dan een Golden Retriever dezer dagen.

9. Verticale filmen

Je moet nadien je iPhone omdraaien om je filmpje te bekijken en velen doen de moeite niet om het beeld te draaien als ze het op YouTube plaatsen. Er zijn er weinig die hun laptop zullen draaien om jouw concertopname te bekijken. Horizontaal filmen is dus de boodschap!

EPA

Je bent bij deze gewaarschuwd. En mocht je je toevallig toch opeens op straat bevinden terwijl het vriest en je ziet een dief naderen, troost je dan met je gedachte dat je paswoord niet 1234 is. Toch?

Meer
Lees meer...