Left Right
scrollTop top

9 fouten die je maakt als je twentysomething bent


9 fouten die je maakt als je twentysomething bent

Je bent twentysomething, je doet alles waar je zin in hebt en kiest zelf wat goed of fout is. Toch zijn er enkele Reddit-gebruikers die ouder dan 30 zijn die hoopten dingen anders te hebben aangepakt in hun twintiger jaren. Benieuwd wat je beter kan doen? 

1. In een zwakke relatie blijven


Volgens verschillende gebruikers op Reddit, blijven heel wat jonge mensen in een ‘oké-relatie‘. Het gaat niet fantastisch, maar ook niet heel slecht. Maar volgens mensen met iets meer levenswijsheid zou je in een goede relatie moeten zitten.

Zo vertelt een gebruiker dat je niet moet settelen omdat je schrik hebt om iemand anders te vinden. “Daten is altijd moeilijk, maar het wordt nog moeilijker met de leeftijd.” Hij is van mening om je relatie te eindigen als het aanvoelt als constant veel te hard werken. “Er zijn ergere dingen dan single zijn.”

2. Te veel alcohol drinken

Heel wat jonge mensen beseffen niet goed wat de nadelen zijn van alcohol. Zo vertelt een Reddit-gebruiker dat drinken leuk is tijdens je twintiger jaren, tot het een probleem wordt. “Tien jaar lang, elke week een black-out hebben, is niet normaal … “, zegt hij. Daarnaast zijn er natuurlijk ook wat fysieke nadelen verbonden aan veel alcohol drinken. Dus je past toch beter op met wijn en bier.

3. Te jong aan kinderen beginnen

Ook al geloven wij sterk dat iedereen zoiets voor zichzelf moet uitmaken, toch geeft deze gebruiker argumenten waar je zeker over moet nadenken voor je een gezinnetje start. “Kinderen zijn niet alleen duur, maar nemen ook heel veel tijd in.” Hij zegt dat je het op financieel én sociaal vlak zal aanvoelen dat jij een kind hebt en je leeftijdgenoten niet.

Daarom moet je zeker zijn of je een kindje wil en ook bekijken of je het financieel en mentaal aankan om voor een extra persoon te zorgen. Maar we herhalen het nogmaals: ’t is zeker niet onmogelijk!

4. Tanden beter poetsen

Zo vertelt een gebruiker dat hij wegens omstandigheden nooit zijn tanden poetste ’s avonds. En nu zit hij met spijt, gaten en getrokken tanden. Hij deelt iets opmerkelijk op waar we niet meteen aan denken: “Als je minder tanden hebt, lach je minder en zal je jezelf elke dag iets minder graag zien. Slechte mondhygiëne neemt veel meer weg dan je tanden.” Pijnlijke waarheid, denken we dan.

5. Geen zonnecrème gebruiken

Heel herkenbaar, maar zeker geen leugen: we gebruiken niet voldoende zonnecrème. Wij gaan er vaak vanuit dat de zon toch maar een beetje schijnt en het niet per se nodig is om ons in te smeren. Zo vertelt een gebruiker ook dat heel wat mensen in zijn omgeving al kampen met huidziektes omdat ze geen zonnecrème hebben opgesmeerd als de zon scheen.

6. Niet sparen

Veel jongeren denken dat er nog genoeg tijd is om te sparen, maar je kan eigenlijk niet vroeg genoeg starten. Daarom tipt een gebruiker dat je moet beginnen sparen als je overschot hebt of een job hebt die meer betaalt dan je vorige.

7. Weinig contact houden met je ouders

Eens je het huis uit bent, kan je niet anders dan genieten van wat me-time. Maar hierdoor loop je natuurlijk het risico om de band met je ouders te laten verwateren. Dus bel ze af en toe om te laten weten hoe het met je gaat. Een telefoontje van 5 minuten kan geen kwaad.

8. Tijd verdoen

Als je jong bent, denk je niet meteen aan levensdoelen en geraak je makkelijk gedemotiveerd door het succes van anderen. Dat heeft een gebruiker op Reddit ook ervaren. “Toen ik sprak met een oudere vriend die het heeft gemaakt, zei ik voor de grap dat ik mijn leeftijd wou ruilen voor zijn geld. En zijn antwoord is mij altijd bijgebleven. Hij zei dat hij meer kan doen met mijn tijd dan ik met zijn geld.” Duidelijk voorbeeld om iets te maken van je leven als je tijd hebt en geen tijd te verspillen aan nutteloze zaken.

9. Aan je gezondheid denken en er ook iets aan doen

Jonge mensen maken zichzelf vaak valse beloftes om gezonder te leven, maar doen het toch niet zo vaak. Zo kan je op latere leeftijd heel wat kwaaltjes hebben, omdat je niet voldoende hebt bewogen of ongezond hebt gegeten. En dan is het veel moeilijker om van je ziektes en kwaaltjes af te geraken. Daarom is het aangeraden om NU op je benen te staan en niet morgen.

Een gewaarschuwd man is er twee waard! 😉


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899