9 tips voor de mooiste Instagramfoto’s

Perfecte foto’s maken waarmee jij meteen Instafamous wordt? Het lijkt een huzarenstukje, maar met enkele easy peasy tips kom je al een heel eind. Fotograaf Johan Lolos (@lebackpacker) met meer dan 450 000 volgers op Instagram deelt zijn best bewaarde fotogeheimen en vertelt je hoe je je OnePlus smartphone het best gebruikt. 

  1. Corrigeer de belichting handmatig

In de pro mode van de OnePlus 9-camera kan je de belichting van je foto handmatig aanpassen. Dit doe je door de lichtindex via de EV-tool te corrigeren of de sluitertijd te bewerken. Hoe langzamer de snelheid (bijvoorbeeld 1/15), hoe helderder de foto.

  1. Bewerk je foto’s met een speciale app

Met een gratis app zoals Snapseed kan je makkelijk zelf het contrast, de verzadiging en de witbalans van je foto aanpassen. Een kleine imperfectie gespot? Ook die corrigeer je eenvoudigweg. 

  1. Maak opnamen in RAW

In tegenstelling tot JPG kan je met het RAW-formaat, dat ook beschikbaar is op de OnePlus 9, veel meer informatie in de afbeelding opslaan. Gebruik je een app als Snapseed, dan kan je gemakkelijk details uit de hooglichten of schaduwen ophalen, wat moeilijker gaat met het JPG-formaat.

  1. Zoek naar natuurlijke contrasten

Ons oog wordt van nature aangetrokken door contrasten. Combineer dus een schaduwrijke plek met een zonnige plaats. Of probeer eens warme en koude tonen te combineren in dezelfde foto: een fotogeniek contrast verzekerd!

  1. Voeg diepte toe aan je foto’s

Maak je foto’s dynamischer en voeg er een voorgrond aan toe. Plaats je smartphone achter het blad van een plant terwijl je bijvoorbeeld je kat fotografeert. De plant op de voorgrond zal wazig zijn, maar geeft ook meteen diepte en kleur aan je foto. Dit trucje werkt trouwens ook perfect met mensen! 

  1. Verleng de sluitertijd bij het fotograferen van bewegende onderwerpen

Een foto van je allerbeste Tiktok-moves? Schakel over naar de professionele modus en verhoog de sluitertijd naar 1/1000 en je zal geen bewegingsonscherpte meer hebben. Is de foto te donker? Compenseer dan de belichting door de ISO te verhogen. 

  1. Gebruik de regel van derden

Dankzij het handige 3×3 raster van je OnePlus 9 stel je je foto’s makkelijker samen. Centreer je onderwerpen niet, maar plaats ze in een derde van je scherm. Hetzelfde doe je ook voor landschappen. 

  1. Maak foto’s tijdens zachte uren

Het middaglicht is de grootste vijand van een fotograaf. Trek er daarom vroeg in de ochtend of avond op uit, wanneer de zon wat lager aan de hemel staat. 

  1. Wees creatief, zelfs als het donker is!

Combineer de nachtmodus van de OnePlus 9 met de statieffunctie. Zet je smartphone op een ministatief, activeer de lange sluitertijd en shooten maar! 

Neem nu deel aan de #TrueColorsBE wedstrijd op Instagram

Wil je jouw fotografiekunsten ook in het buitenland uittesten? Neem dan nu deel aan de #TrueColors-wedstrijd van OnePlus. Post de mooiste foto’s uit eigen land op Instagram met de hashtag #TrueColorsBE en maak kans op 1 van de 6 reizen naar een ander continent. Meer info over de wedstrijd vind je op www.oneplus.com.

Meer
Lees meer...