Emilia Clarke organiseert poëzie-lezingen op Instagram

Game of Thrones-actrice Emilia Clarke organiseert poëzie-lezingen op Instagram. Om beurt zullen verschillende beroemdheden een fragment voorlezen uit het boek The Poetry Pharmacy. Dat doen ze om geld in te zamelen voor het goede doel.

Nu iedereen noodgedwongen thuisblijft door de coronapandemie, komt er plots heel wat tijd vrij. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken om een boek te lezen. Ook Emilia Clarke is dat van plan. De Game of Thrones-actrice gaat zich de komende weken verdiepen in The Poetry Pharmacy, een boek vol Engelse poëzie. Daarmee wil ze aandacht creëren voor het goede doel.

https://www.instagram.com/p/B_jw9oxlwh9/

Op haar Instagram-pagina kondigt Clarke aan dat ze van plan is om voorleesmomenten te organiseren voor haar fans. Daarbij krijgt ze gezelschap van ‘getalenteerde artiesten’ die ieder een fragment zullen voordragen uit het boek. Wie die mensen precies zijn, is niet bekend. Zelf hopen we stiekem dat daar een paar van haar collega-acteurs tussen zitten.

Goede doel

Clarke trapte haar actie af met een gedicht over eenzaamheid. Dat draagt ze op aan het goede doel ‘Same You’ dat zich inzet voor mensen met een ernstig hersenletsel. In het verleden had de actrice zelf last van een uitgestulpt bloedvat in haar hoofd. Tijdens de opnames van Game Of Thrones onderging ze daarvoor een operatie.

Het is niet de eerste keer dat Emilia Clarke actie onderneemt voor het goede doel. In ruil voor een donatie konden 12 mensen op een exclusieve dinner-date met de Britse actrice. Het geld daarvan werd gebruikt om mensen met hersenletsels en beroertes thuis te verzorgen. Op die manier kwamen er meer ziekenhuisbedden beschikbaar voor coronapatiënten.

Meer
Lees meer...