Van marathon in achtertuin tot date met Emilia Clarke: UK doet opvallende inzamelingsacties voor het coronavirus

Instagram/@Emilia Clarke, @Williambull & Twitter/ @James Campbell

Ook het Verenigd Koninkrijk heeft sterk te lijden onder de coronacrisis. Net als in ons land is er een tekort aan middelen. De Britten zijn massaal inzamelingsacties gestart ten voordele van de gezondheidsdiensten.

Nog meer dan anders, is er tijdens de coronacrisis nood aan solidariteit en middelen om patiënten en zorgverleners te steunen. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk zijn daarom met inzamelingsacties gestart om hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen het virus. Dit zijn de opvallendste inzamelingsacties van het moment.

Marathon in achtertuin

Kilometers maken voor het goede doel klinkt op zich niet zo bijzonder. Toch is dat in tijden van quarantaine en social distancing een stuk lastiger. De Brit James Campbell vond een oplossing voor dit probleem. Ten voordele van het NHS (de Nationale Gezondheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk) loopt de voormalige speerwerper vandaag een marathon in zijn eigen achtertuin. Die is ongeveer zes meter lang.

Maandag deelde Campbell dit waanzinnige idee met de buitenwereld. Op Twitter zwoor hij dat hij 42,2 kilometer, de afstand van een volledige marathon zou afleggen bij het behalen van 10.000 retweets. In een mum van tijd werd het bericht meer dan 20.000 keer gedeeld. Belofte maakt schuld dus voor Campbell, die vandaag ook nog eens zijn 32ste verjaardag viert. Je kan zijn marathonpoging bekijken via deze livestream.

#CovHead_19challenge

Nu ook de kapperszaken dicht zijn, vragen sommigen onder ons zich misschien wel af wat ze moeten aanvangen met hun coupe. De 23-jarige William Bull uit West Oxfordshire, vond daar een simpele oplossing voor: de #CovHead_19challenge. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de bedoeling dat de deelnemers hun vrienden nomineren om hun haar af te scheren. Belangrijk is dat ze daarbij doneren aan het NHS.

Bull is ondertussen een crowdfundingpagina gestart op de website JustGiving en hoopt daarmee 100.000 pond te verzamelen. “Terwijl we thuis vastzitten, kunnen we evengoed plezier maken, geld doneren en positiviteit brengen in deze slechte situatie. Laten we het NHS steunen en hen helpen door deze moeilijke tijd”, klinkt het. Met zijn pagina verzamelde Bull al meer dan 18.000 pond en wereldwijd volgden heel wat mensen zijn voorbeeld.

Op virtuele date met Emilia Clarke

Door Covid-19 is de romantiek voor een stuk uit ons leven verdwenen. We zitten voortdurend opgescheept met dezelfde mensen en sommigen onder ons moeten de dagen zelfs noodgedwongen alleen doorbrengen. Wanhoop nog niet! Misschien heeft Emilia Clarke wel een oplossing voor jou. De Britse actrice, beter bekend als Daenerys Targaryen uit Game of Thrones geeft jou de kans om samen met haar op een virtueel etentje te gaan.

Op Instagram roept Clarke op om te doneren aan Same You, een organisatie die geld inzamelt om mensen met hersenletsels en beroertes thuis te verzorgen, zodat er extra ziekenhuisbedden beschikbaar worden voor coronapatiënten. Wie doneert, maakt kans om net als elf andere mensen uitgeloot te worden voor het etentje. Je kookt en eet dan samen met de Game of Thrones-actrice via een persoonlijke livestream. Doneren kan nog tot en met 9 april. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

SOORTGELIJKE BERICHTEN
Leger zet speciale ambulances in om Limburgse coronapatiënten naar andere ziekenhuizen te vervoeren
Coronacrisis: 123 nieuwe overlijdens, recordaantal patiënten mag ziekenhuis verlaten
Twitter en TikTok populair bij dokters: vooral makkelijk om nieuws rond coronavirus te delen

Gesponsorde artikelen