Left Right
scrollTop top

Verveling in tijden van corona: mensen knippen massaal eigen haar en dat van hun geliefden af


Verveling in coronatijden: mensen knippen massaal eigen haar en dat van hun geliefden af
© Twitter

De uitbraak van het coronavirus zorgt ervoor dat iedereen thuis zit, en bijna alle winkels en andere zaken gesloten zijn, ook kappers. Dat is slecht nieuws voor iedereen die de komende weken een kappersafspraak had gepland, dus nemen ze het heft in eigen handen.

In deze tijden zitten we allemaal opgesloten met ons gezin of ons lief. Na twee weken Netflix kijken en de plundering van de boekenkast, gaan veel mensen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Yoga, puzzels maken, eindelijk die gitaar eens vastpakken of … jawel haren knippen.

Tegen verveling

De combinatie van de ondertussen gesloten kapperszaken en gefrustreerde vriendinnetjes zorgt ervoor dat heel wat mannen met een opvallende coupe door het leven gaan. Op sociale media beslissen veel mensen namelijk om hun eigen haar of dat van hun partner te knippen. Naast vrouwen die ineens beslissen bros te gaan, zijn ook hun vriendjes of huisgenoten vaak slachtoffer. Bij de ene lukte het al iets beter dan bij de andere.

Twee twitteraars, Daniel en Jake, hadden alleszins alle vertrouwen in hun vriendin, tot ze het eindresultaat zagen. Uit Daniels tweet blijkt dat hij vooral blij was dat hij het huis niet moest verlaten. “Gelukkig zijn we ons aan het isoleren van de buitenwereld. Sophie heeft net geprobeerd om mijn haar te knippen, en nu lijkt het alsof ik Amerika ga bombarderen.” Ook Daniel was niet zo blij met zijn nieuw kapsel. “Ik gaf deze foto van mezelf aan mijn vriendin, zodat ze er zich kon op baseren tijdens het knippen (ze heeft nog nooit haar geknipt) … dit is wat ik heb gekregen.”

Het is opvallend hoe vaak de zoekterm ‘hoe moet ik mijn eigen haar knippen’ is ingegeven via Google, en hoeveel mensen dat uiteindelijk ook echt doen. Toch zijn er sommige mannen die met zekerheid weten dat een nieuw kapsel misschien toch geen goed plan is tijdens deze zelf-isolatie. “Die mensen die hun haar laten knippen door hun familie of vriendin zijn gek. Niemand raakt mijn haar aan buiten mijn kapper. Ik zal deze quarantaine wel uitzitten”, zei Lukas Flacke op Twitter.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452