George R.R. Martin besteedt z’n tijd in zelfisolatie nuttig: volgende ‘Game of Thrones’-boek vordert!

George R.R. Martin The Winds of Winter
Twitter/@GRRMSpeaking

Game of Thrones-fans wachten al bijna tien jaar op het volgende boek in de reeks van George R.R. Martin. En ondanks alle problemen die het nieuwe coronavirus Covid-19 veroorzaakt, heeft het voor die fans ook een positief kantje. George R.R. Martin heeft zichzelf namelijk geïsoleerd om gezondheidsredenen en zal die tijd gebruiken om verder te werken aan The Winds of Winter.

Het is al van 2011 geleden dat A Dance With Dragons uitkwam. Het voorlopig laatste boek in George R.R. Martins boekenreeks werd gepubliceerd in hetzelfde jaar dat de eerdere boeken uit de reeks in de legendarische tv-serie Game of Thrones werden gegoten.

Grimmige tijden

Het vervolg op A Dance With Dragons is er nog steeds niet. En voorlopig ziet het er ook niet naar uit dat George R.R. Martin The Winds of Winter binnenkort zal publiceren. Maar hij is er wel mee bezig, terwijl hij in zelfisolatie zit om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Dat liet ie aan z’n fans weten via z’n blog.

“Om eerlijk te zijn, breng ik nu meer tijd door in Westeros dan in de echte wereld”, schrijft Martin. “De zaken zijn nogal grimmig in de Seven Kingdoms, maar misschien nog niet zo grimmig als ze hier kunnen worden.”

Grote risico’s

George R.R. Martin stelt z’n fans ook gerust. “Ja, ik ben er me van bewust dat ik zeker tot de bevolkingsgroep met grote risico’s behoor, gezien m’n leeftijd en m’n lichamelijke toestand.” De legendarische schrijver laat weten dat ie zich op dit moment goed voelt en dat hij de nodige voorzorgen neemt.

“Ik ben helemaal alleen op een tamelijk geïsoleerde locatie, bijgestaan door één persoon van m’n personeel, en ik ga niet meer naar de stad en ontmoet geen mensen meer.”

Nog een einde

The Winds of Winter wordt bovendien niet het laatste boek uit de reeks van George R.R. Martin. De schrijver wil er een einde aan maken met A Dream of Spring. Voorlopig staat de publicatie van The Winds of Winter gepland in juli 2020. Aftellen geblazen, dus!

Gesponsorde artikelen