‘Game of Thrones’-cast heeft nog een ander einde opgenomen

Game of Thrones Tormund Alternatief Einde
HBO/Game of Thrones

Het einde van Game of Thrones was voor veel fans – zacht uitgedrukt – een teleurstelling. De makers deden er alles aan om dat einde voor fans verborgen te houden en namen zelfs een alternatief einde op. Dat bevestigde Tormund-acteur Kristofer Hivju tijdens een interview.

Game of Thrones kwam enkele maanden geleden na acht jaar op zijn -teleurstellende – einde. Veel fans waren daar absoluut niet tevreden mee en startten zelfs een petitie om de makers van de reeks ervan te overtuigen een nieuwe finale op te nemen.

Alternatief einde “voor het plezier”

Maar dat was eigenlijk helemaal niet nodig, want de cast heeft effectief twee verschillende eindes voor Game of Thrones opgenomen. “Wel, we hebben een alternatief einde opgenomen”, vertelde Kristofer Hivju (de acteur die Tormund speelt) aan Metro.

“Het was vooral voor het plezier, maar ik weet niet of ik er meer over mag vertellen”, liet hij weten. Het klinkt dus alsof de acteurs wisten dat het einde niet gebruikt zou worden. En dat zorgt voor heel wat gefronste wenkbrauwen.

Gehaast seizoen, maar wel tijd voor extra einde

Fans én critici waren het er namelijk over eens dat het laatste seizoen van Game of Thrones heel snel ging, gehaast zelfs. Het is dus een beetje vreemd dat de makers géén tijd hadden voor een degelijk uitgewerkt verhaal, maar wél om een extra einde op te nemen.

De finale van Game of Thrones

Voor wie het einde van de reeks helemaal uit zijn geheugen verbannen heeft, vatten we dat nog even kort samen. Daenerys Targaryen had volledig haar intrek genomen in haar familiegeschiedenis en ontpopte zich tot een ware Mad Queen. Ze brandde Kings Landing volledig plat en dat viel niet bij iedereen in goede aard.

Jon Snow (haar neef/lover) kust haar en steekt haar neer, omdat zij niet de leider is die het land nodig heeft. De Seven Kingdoms (waarvan er eigenlijk nog maar zes overschieten) moeten opnieuw opgebouwd worden en hebben ook een nieuwe leider nodig. Na een vergadering van de nieuwe (korte) lijst van De Belangrijkste Mensen Uit Westeros komt Bran The Broken uit de bus.

Gesponsorde artikelen