Acid tekent beroep aan tegen veroordeling 

Walter van Steenbruggen, de advocaat van Acid in de zaak tegen Reuzegom, heeft in Terzake laten weten dat hij beroep zal aantekenen tegen de veroordeling van Acid. “Dit moet volledige vrijspraak worden”, klinkt het. 

De rechtbank van Brugge oordeelde vandaag, op donderdag 22 februari 2024, dat YouTuber Acid (Nathan Vandergunst) schuldig is aan elektronische belaging. Daardoor kreeg hij een boete van 800 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Ook moet hij een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer wiens restaurant hij bij naam noemde. Kort nadat Acid z’n straf kende, liet hij al weten dat hij de uitspraak ziet als het bewijs van een klassenmaatschappij. “Money always wins”, zei hij toen misnoegd. Maar Acid en zijn advocaat laten het daar niet bij. 

Beroep

Walter van Steenbruggen, de advocaat van Acid, was vanavond te gast bij Terzake. Daar liet hij weten dat de zaak voor hem en zijn cliënt nog niet afgelopen is. Eerder zei Acid nochtans dat hij niet in beroep wilde gaan. “Het was nogal heftig binnengekomen voor hem”, zei van Steenbruggen in Terzake. “Hij is een jonge twintiger die nooit met justitie in aanraking gekomen is. En hoewel hij nogal mediageniek is, is het zwaar geweest voor hem om dat te aanhoren. Procederen kost ook centen en is emotioneel zwaar.”

Maar later hebben Acid en zijn advocaat het vonnis nog eens geanalyseerd. “We hebben een halfuur gesproken. Volgende week zal er een statement komen vanwege mijn cliënt en dat zal in de richting van een hoger beroep zijn.“

Inzamelactie

Nadat verschillende fans van Acid al inzamelacties startten om de 20.000 euro te verzamelen, besloot Acid om het makkelijker te maken en één officiële inzamelactie op te zetten. De kaap van 20.000 euro werd al in minder dan 3 uur tijd overschreden en ondertussen staat de teller zelfs al op meer dan het dubbele.

Acid beloofde dat het extra geld dat hij inzamelde naar de Sanda Dia Foundation zal gaan (als die daarmee akkoord gaan). Zij zullen dus al meer dan 20.000 euro kunnen ontvangen.

Meer
Lees meer...