Acid zet eigen inzamelactie op voor schadevergoeding en haalt meteen duizenden euro’s op

YouTuber Acid, die officieel Nathan Vandergunst heet, kreeg vandaag zijn straf te horen voor de video die hij maakte over Reuzegom. De YouTuber werd veroordeeld tot een boete van 800 euro, een schadevergoeding van 20.000 euro aan de ouders van de Reuzegommer en een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel. Veel fans reageerden verontwaardigd en willen Acid helpen om de schadevergoeding te betalen. Na verschillende inzamelacties door fans, heeft Acid nu een officiële link gedeeld en met succes.

Vandaag viel het vonnis in de zaak van YouTuber Acid over zijn video over Reuzegom. In de video gaf hij de namen van enkele Reuzegommers. Een van die Reuzegommers was niet rechtstreeks betrokken bij dood van Sanda Dia. Hij sleurde, samen met zijn ouders, Acid voor de rechter. Er werd een schadevergoeding van 200.000 euro geëist. Uiteindelijk oordeelde de rechter dat 20.000 euro volstaat. Daarnaast krijgt Acid ook een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel. Heel wat mensen reageren verontwaardigd op het vonnis en willen Acid steunen.

“Money always wins”

Na de uitspraak liet Acid al meteen weten dat hij ontevreden was over de uitspraak. “Money always wins“, klont het bij de verslagen YouTuber. Zijn boete ligt namelijk dubbel zo hoog als die van de Reuzegommers en hij krijgt wél een strafblad.

Dat laatste is een bewuste keuze van Acid, want als hij instemde met een werkstraf had ook hij de rechtbank kunnen verlaten met een clean strafblad. In een video die hij om iets na 18 uur deelde op YouTube verduidelijkt Acid waarom hij deze keuze maakte: “Ik ga nog liever vrijwillig de straten gaan dweilen na de Gentse Feesten dan dat ik dezelfde straf krijg als die fucking Reuzegommers voor iets dat ik tegen hen heb gedaan”.

Inzamelactie

In de video benadrukt Acid ook dat hij nog steeds geen spijt heeft van zijn video over de Reuzegommers en van mening is dat hij geen strafbare feiten gepleegd heeft. Hij laat ook weten dat hij gezien heeft dat fans verschillende inzamelacties opgezet hadden, maar omdat dit nogal chaotisch is, heeft hij besloten om één officiële link te delen waarop fans hun bijdrage kunnen delen. Acid benadrukt daarbij wel dat hij geen donaties wil van kinderen, aangezien dit ook strafbaar is en Acid bij een strafbaar feit zijn voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden zal moeten uitzitten.

Acid belooft ook dat als kaap van 20.000 euro overschreden wordt, hij het overige bedrag zal overmaken aan de Sanda Dia Foundation. Dat lijkt het geval te gaan worden want in minder dan een uur staat de teller al op meer dan 11.000 euro.

Bekijk hier de video van Acid:

Bekijk hier de steunactie van Acid:

Meer
Lees meer...