‘9-1-1’ seizoen 6 vanaf nu te zien op Disney+

Goed nieuws voor de fans van de crimeserie 9-1-1. Sinds deze week is het zesde seizoen namelijk te zien op Disney+. Op dit moment vinden de opnames van een achtste seizoen al plaats, maar wanneer het zevende precies bij ons te zien is, is niet geweten.

Een van de meest populaire ziekenhuis-/politieseries van de voorbije jaren is zonder twijfel 9-1-1. De reeks is een productie van FOX en ging in 2018 van start. Ondertussen zijn we zes jaar verder en telt de serie al zeven seizoenen. Heel wat seizoenen daarvan waren in België al te zien op televisie, maar vanaf nu zijn er ook zes op Disney+ te bekijken.

9-1-1

De reeks vertelt het reilen en zeilen binnen de 9-1-1-unit in Los Angeles. Bij oproepen worden verschillende korpsen opgeroepen, waaronder Fire Station 118 en de LAPD. Binnen die korpsen leren de kijkers verschillende mensen kennen die met elkaar in verband staan en samen gevaarlijke situaties aangaan tijdens de werkuren, maar ook daarnaast worstelen met persoonlijke problemen.

De bekendste naam uit de cast is zonder twijfel actrice Angela Bassett (Black Panther) in de rol van LAPD-agent Athena Grant. Bassett is, samen met tegenspeler Peter Krause die de rol van Captain Bobby Nash speelt, ook meteen producer. Naast Athena en Bobby maken Buck (Oliver Stark), Hen (Aisha Hinds), Chimney (Kenneth Choi), Eddie (Ryan Guzman) en Maddie (Jennifer Love Hewitt) het team compleet.

Disney+

9-1-1 is al een tijdje te zien op televisie, maar staat dus ook integraal op Disney+. Sinds deze week kan je daar maar liefst zes seizoenen bekijken. Dat is ook meteen het laatste seizoen onder FOX. Kort na het seizoen was de reeks even gecanceld, maar uiteindelijk nam zender ABC het project over en kwam er een zevende seizoen.

Wanneer dat seizoen precies bij ons te zien zal zijn, is niet bekend. Wat we wel al weten is dat we minstens nog een seizoen mogen verwachten. Het achtste wordt op dit moment opgenomen.

Meer
Lees meer...