Documentaire ‘Breaking the Silence: The Maria Soledad Case’ krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de documentaire Breaking the Silence: The Maria Soledad Case. Daarin zullen we het verhaal van María Soledad Morales te horen krijgen. Zij werd 30 jaar geleden vermoord en was het eerste erkende geval van femicide in Argentinië. Haar dood zette in het land een strijd in gang voor vrouwenrechten.

Oktober wordt documentairemaand bij Netflix want de streamingdienst heeft na The Menendez Brothers, The Manhattan Alien Abduction, Sweet Bobby: My Catfish Nightmare en het vijfde seizoen van I’m a Killer nog een documentaire aangekondigd. Het gaat om Breaking the Silence: The Maria Soledad Case.

Breaking the Silence: The Maria Soledad Case

In de documentaire zal het verhaal van María Soledad Morales verteld worden. Zij werd dertig jaar geleden op 17-jarige leeftijd vermoord in het Argentijnse Catamarca. Haar lichaam werd zwaar toegetakeld waardoor ze door haar vader herkend moest worden door een klein litteken op haar pols.

Omdat een van de daders de zoon was van het hoofd van de lokale politie dreigde de zaak in de doofpot te worden gestoken. Maar daar staken de jonge vriendinnen van María een stokje voor. Zij vochten om de waarheid aan het licht te brengen in een tijdperk waarin er van vrouwenrechten nog weinig tot geen sprake was. De vriendinnen van María trokken de straat op om met een stille mars te protesteren voor vrouwenrechten, zodat vrouwen in Argentinië niet moesten vrezen voor hetzelfde lot. De moord op María Soledad Morales was het eerste erkende geval van femicide of vrouwenmoord in Argentinië en bracht uiteindelijk heel wat politieke veranderingen teweeg in het land.

Breaking the Silence: The Maria Soledad Case is vanaf op donderdag 10 oktober te vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer:

Breaking the Silence: The Maria Soledad Case verschijnt op donderdag 10 oktober op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...