Spionagereeks ‘Citadel: Diana’ van Prime Video krijgt nieuwe teaser

Prime Video heeft een nieuw fragment gedeeld van de aankomende spionagereeks Citadel: Diana. Het gaat om een Italiaanse spin-off van Citadel die zich afspeelt in een futuristisch Milaan. Dat de reeks even spannend zal zijn als het origineel blijkt uit deze nieuwe teaser.

In april 2023 verscheen de eerste aflevering van Citadel op Prime Video. Deze reeks legde de basis voor een nieuw, grootschalig franchise-project: het Spyverse. Hoewel de Engelstalige hoofdreeks op zichzelf staat, heeft Prime Video aangekondigd dat er verschillende internationale spin-offs in productie zijn. Elk van deze series speelt zich af in een eigen taal en cultuur, maar draagt bij aan de algehele mythologie van het Spyverse.

De spin-offs zijn bedoeld om de rijke en complexe wereld van Citadel verder uit te diepen. Hoewel ze niet essentieel zijn om het hoofdverhaal te begrijpen, bieden ze een extra laag voor wie dieper in het universum wil duiken. Een van deze spin-offs, Citadel: Honey Bunny, wordt momenteel in India gefilmd.

Italië

De volgende bestemming van het Spyverse is echter Italië, met Citadel: Diana. Deze spin-off speelt zich af in het Milaan van 2030, waar undercoveragent Diana Cavalieri zich in een benarde situatie bevindt. Na de ondergang van het spionagenetwerk Citadel door toedoen van het duistere syndicaat Manticore, moet Diana haar weg zien te vinden binnen deze vijandige organisatie. Haar enige hoop op ontsnapping ligt in een risicovolle samenwerking met Edo Zani, de zoon van Manticore-leider Ettore Zani.

De hoofdrol van Diana wordt vertolkt door Matilda De Angelis, bekend van The Undoing. Naast haar zien we ook de Nederlandse actrice Thekla Reuten (Iedereen Beroemd, Het Diner) opduiken in de cast. Zij speelt de rol van Julia, de Amerikaanse vrouw van Ettore Zani. Met deze krachtige cast belooft Citadel: Diana een spannende toevoeging te worden aan het Spyverse-universum.

Bekijk hier het fragment uit Citadel: Diana:

Citadel: Diana is vanaf 10 oktober 2024 te zien op Prime Video.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...