‘Citadel’: Kijk hier naar de nieuwe trailer van prestigieuze Prime-reeks

Citadel, het ambitieuze en zeer dure aankomende project van Prime Video, heeft een nieuwe trailer gekregen. Daarin krijgen we meer te zien van hoofdrolspelers Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas).

Citadel is een van de meest ambitieuze series ooit. De basis van de reeks is een groots opgezette spionageserie in de stijl van Tenet of James Bond met de nodige actiescènes. Daarnaast komen er echter heel wat lokale spin-offs in andere talen. Die bekijken is op zich niet nodig om het verhaal te kunnen volgen, maar helpen je wel om de zeer gelaagde wereld van Citadel beter te begrijpen.

Momenteel zijn de Indiase en Italiaanse spin-offs van Citadel al volop in productie en is er ook een Mexicaanse versie in de maak. Waarschijnlijk komen er later series in nog andere landen. Dat alles zorgt ervoor dat de nieuwe franchise een gigantisch dure gok is van Amazon. Naar schatting gaat het om minstens 185 miljoen dollar (170 miljoen euro). Door heel wat reshoots zou de uiteindelijke kost van de reeks zelfs nog veel hoger liggen. Ondertussen is Citadel wel al vernieuwd voor een tweede seizoen.

De franchise gaat van start met de ‘algemene’ serie Citadel. Die bestaat uit zes afleveringen, waarvan de eerste twee op vrijdag 28 april op Prime Video verschijnen. 

Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas

In Citadel volgen we Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas). Zij zijn voormalige leden van het onafhankelijke spionagebureau Citadel, dat werd neergehaald door een misdaadsyndicaat genaamd Manticore. Acht jaar later hebben Mason en Nadia geen herinnering aan hun tijd bij Citadel en leiden ze anonieme levens onafhankelijk van elkaar tot hun oude collega Bernard (Stanley Tucci) hen opnieuw rekruteert. Uit de nieuwste trailer van de reeks blijkt dat niet alles is hoe het eerst lijkt. Het wordt dus een kwestie van weten wie of wat ze echt kunnen vertrouwen.

Bekijk hier de nieuwe trailer van Citadel:

Citadel is vanaf vrijdag 28 april te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...