Nieuwe spionagereeks ‘Citadel’ nog voor release al vernieuwd voor tweede seizoen

Amazon heeft de aankomende serie Citadel vernieuwd voor een tweede seizoen. Dat is best opvallend aangezien de eerste afleveringen van de spionagereeks pas eind volgende maand gereleaset worden. Bovendien is Citadel een van duurste series ooit.

Citadel is een van de meest ambitieuze series ooit. De basis van de reeks is een groots opgezette spionageserie in de stijl van Tenet of James Bond met de nodige actiescènes. Daarnaast komen er echter heel wat lokale spin-offs in andere talen. Die bekijken is op zich niet nodig om het verhaal te kunnen volgen, maar helpen je wel op de zeer gelaagde wereld van Citadel beter te begrijpen.

Momenteel zijn de Indiase en Italiaanse spin-offs van Citadel al volop in productie en is er ook een Mexicaanse versie in de maak. Waarschijnlijk komen er later series in nog andere landen. Dat alles zorgt ervoor dat de nieuwe franchise een gigantisch dure gok is van Amazon. Volgens de website Variety is er een budget voorzien van minstens 185 miljoen dollar (174 miljoen euro). Door heel wat reshoots zou de uiteindelijke kost van de reeks zelfs nog veel hoger liggen.

Tweede seizoen

De franchise gaat van start met de ‘algemene’ serie Citadel. Die bestaat uit zes afleveringen, waarvan de eerste twee op vrijdag 28 april op Prime Video verschijnen. Nu al staat echter vast dat we nog veel meer content krijgen van Citadel. Amazon heeft de reeks namelijk nu al vernieuwd voor een tweede seizoen. Dat meldt The Hollywood Reporter. David Weil (Hunters) zou daarbij aanblijven als scenarist, terwijl de broers Russo, die vooral bekend zijn van het Marvel Cinematic Universe (MCU), opnieuw meerdere afleveringen zullen regisseren.

(Her)bekijk hier de trailer van Citadel:

Citadel is vanaf vrijdag 28 april te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...