‘Citadel’: Ambitieuze nieuwe serie van Russo-broers krijgt trailer

De zeer ambitieuze spionageserie Citadel van Amazon Prime Video heeft een eerste trailer gekregen. Daarin zien we hoofdrolspelers Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas aan het werk. De reeks wordt een van de duurste producties ooit en krijgt talloze lokale spin-offs in onder andere Italië, Mexico en India.

Citadel is een van de meest ambitieuze series ooit. De basis van de reeks is een groots opgezette spionageserie in de stijl van Tenet of James Bond met de nodige actiescènes. Daarnaast komen er echter heel wat lokale spin-offs in andere talen. Die bekijken is op zich niet nodig om het verhaal te kunnen volgen, maar helpen je wel op de zeer gelaagde wereld van Citadel beter te begrijpen.

Momenteel zijn de Indiase en Italiaanse spin-offs van Citadel al volop in productie en is er ook een Mexicaanse versie in de maak. Waarschijnlijk komen er later series in nog andere landen. Dat alles zorgt ervoor dat de nieuwe franchise een gigantisch dure gok is van Amazon. Volgens de website Variety is er een budget voorzien van 185 miljoen dollar (174 miljoen euro).

Russo-broers

Maar eerst krijgen we dus de ‘algemene’ serie Citadel. Die wordt geregisseerd door de broers Russo, die vooral bekend zijn van het Marvel Cinematic Universe (MCU). Josh Appelbaum en André Nemec (Alias, Life on Mars) namen het oorspronkelijke scenario voor hun rekening, maar verlieten later het project. David Weil (Hunters) nam later over als showrunner en overzag zo heel wat reshoots vorig jaar.

In Citadel volgen we Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas). Zij zijn voormalige leden van het onafhankelijke spionagebureau Citadel, dat werd neergehaald door een misdaadsyndicaat genaamd Manticore. Acht jaar later hebben Mason en Nadia geen herinnering aan hun tijd bij Citadel en leiden ze anonieme levens onafhankelijk van elkaar tot hun oude collega Bernard (Stanley Tucci) hen opnieuw rekruteert.

Het eerste seizoen van Citadel bestaat uit zes afleveringen. De eerste twee daarvan verschijnen op vrijdag 28 april op Prime Video. Daarna volgt er iedere vrijdag een nieuwe aflevering.

Bekijk hier de trailer van Citadel:

Citadel is vanaf vrijdag 28 april te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...