Producer geeft update over zoektocht naar nieuwe James Bond en komt met slecht nieuws

De aankondiging van een opvolger van Daniel Craig als James Bond lijkt dan toch nog niet voor direct te zijn. Producer Barbara Broccoli heeft in een nieuwe reactie namelijk laten weten dat de casting daarvoor zelfs nog niet begonnen is.

Voor No Time To Die kroop Daniel Craig voor de vijfde, maar meteen ook allerlaatste keer in de huid van James Bond. Dat wil zeggen dat de franchise na 20 jaar opnieuw op zoek moet naar een opvolger. Het is ondertussen al zo’n anderhalf jaar geleden dat No Time To Die in de cinema te zien was en de afgelopen tijd passeerden heel wat namen de revue als nieuwe James Bond.

“Heruitvinding van James Bond”

Het zijn producers Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson die de uiteindelijke beslissing nemen over de nieuwe James Bond. Zij beklemtoonden echter van bij het begin dat ze zich niet willen opjagen in die zoektocht. “Het gaat niet alleen om het casten van een acteur voor een film. Het gaat om een heruitvinding van James Bond. We stellen eerst de vraag waar we met de franchise naartoe willen, wat we met het personage willen doen. En als we dat eenmaal hebben uitgezocht, komt de vraag wie dan de juiste persoon is voor die specifieke herinvulling”, klonk het in september.

Toch leek het er de laatste maanden en weken op alsof Broccoli en Wilson van Eon Productions hun 007 hadden gevonden. Zo dook overal de naam Aaron Taylor-Johnson op en was er recent een gerucht dat de aankondiging niet lang meer op zich zou laten wachten.

Geen script, geen casting

Maar dat heeft Barbara Broccoli nu dus ontkend in een interview met LADBible. Ze liet daarin weten dat ze op dit moment veel minder ver staan dan sommigen denken. “We zijn nog niet begonnen met casten, er is nog niet eens een script”, klonk het. Aangezien een script en de casting nog maar het begin van het proces is, lijkt het ons realistisch om ervan uit te gaan dat het nog zeker drie jaar zal duren voor Bond 26 in de cinema te zien is.

Meer
Lees meer...