Zoektocht naar nieuwe James Bond volop bezig … en dit zijn de strenge eisen

Ongeveer een jaar na de release van No Time To Die en dus het afscheid van Daniel Craig als James Bond is er nog steeds geen nieuws over zijn opvolger. Toch is de zoektocht daarnaar volop bezig, maar die is volgens producers Barbara Broccoli en Michael G. Wilson niet zo eenvoudig als sommigen lijken te denken.

Voor No Time To Die kroop Daniel Craig voor de vijfde, maar meteen ook allerlaatste keer in de huid van James Bond. Dat wil zeggen dat dat franchise na 20 jaar opnieuw op zoek moet naar een opvolger. In 2002 was Pierce Brosnan namelijk in Die Another Day voor het laatste te zien als 007.

Hoewel het nog tot 2004 duurde voor de Ier officieel zijn afscheid als James Bond bevestigde, was de zoektocht naar een opvolger toen al volop aan de gang. MGM en producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli zouden in die jaren naar schatting zo’n 200 acteurs in overweging hebben genomen als nieuwe James Bond. Uit die lange zoektocht kwam uiteindelijk, eind 2005, verrassend Daniel Craig als winnaar naar boven.

Heruitvinding van James Bond

En ook nu lijken Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson van EON Productions hun tijd te nemen in de zoektocht naar een nieuwe James Bond. De website Variety contacteerde hen recent voor een update en daaruit werden alvast enkele zaken duidelijk.

Broccoli beklemtoont dat de zoektocht naar een nieuwe James Bond niet puur draait om de meest geschikte persoon. “Het gaat niet alleen om het casten van een acteur voor een film. Het gaat om een heruitvinding van James Bond. We stellen eerst de vraag waar we met de franchise naartoe willen, wat we met het personage willen doen. En als we dat eenmaal hebben uitgezocht, komt de vraag wie dan de juiste persoon is voor die specifieke herinvulling?”, klinkt het. “Ook voor ons is het een grote investering om een nieuwe James Bond te lanceren.”

“Commitment van 10 à 12 jaar”

“Veel jonge acteurs denken ‘Oh ja, het zou leuk zijn om James Bond te spelen’, maar zo werkt het niet”, gaan de producers verder. “Het gaat sowieso nog enkele jaren duren voor een nieuwe film komt. Als we dus een Bond casten spreken we al snel over een commitment van 10 à 12 jaar. Niet iedereen wil dat doen.”

“Het was indertijd al moeilijk genoeg om Daniel Craig te overtuigen en die was toen pas begin de 30. Uiteindelijk heeft hij toch toegezegd om deel uit te maken van het volledige project, maar daar heeft hij later soms spijt van gehad”, besluit Broccoli.

Kanshebbers?

Het lijkt er dus op dat we nog niet meteen zullen weten wie de nieuwe James Bond zal zijn. Ook moet daarbij duidelijk eerder naar jonge acteurs gekeken worden. Zo was de ondertussen 50-jarige Idris Elba, een van de favorieten bij de bookmakers, nooit een realistische optie. De Britse acteur verklaarde recent zelf ook dat hij zich de rol van James Bond niet ziet spelen.

Enkele van de kanshebbers volgens de bookmakers zijn op dit moment Henry Cavill (39), Regé-Jean Page (34), Tom Hardy (45), James Norton (37), Chiwetel Ejiofor (45), Aidan Turner (39), Kit Harrington (35), Jonathan Bailey (34), Callum Turner (32), Richard Madden (36) … De kans is echter groot dat Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, net als 17 jaar geleden, opnieuw met een complete verrassing op de proppen komen.

Meer
Lees meer...