Daniel Craig onthult hoeveel kostuums hij kapot maakt tijdens het filmen van één actiescène als James Bond

No Time To Die is de duurste James Bond-film ooit gemaakt. Dat een groot deel van dat budget naar het loon van Daniel Craig, de indrukwekkende stunts en de vele prachtige auto’s gegaan is, is geen verrassing. Maar was nog een opvallende uitgavepost die veel duurder uitviel dan je op het eerste zicht zou denken: de kostuums van James Bond.

Een van meest kenmerkende zaken aan de wereldberoemde Britse geheime agent James Bond is dat 007 er zo goed als altijd piepfijn bijloopt in een op maat gemaakt tweedelig kostuum. Dat blijft er meestal zelfs na een ontploffing, een harde val, een zware crash of het afweren van een zoveelste aanval op zijn leven wonder boven wonder relatief net uitzien.

In werkelijkheid gaat het er tijdens de opnames echter heel wat anders aan toe. Dat heeft Daniel Craig zelf verteld op de No Time To Die: The Official James Bond Podcast van Apple Podcasts. “Als ik een maatpak heb dat betrokken is bij een actiescène, heb ik er daarvan altijd 20 of 25 nodig”, legde de 53-jarige acteur uit.

Vijfde Bond-film voor Daniel Craig

Aangezien Daniel Craig in No Time To Die voor de vijfde keer James Bond zal spelen, nadat hij eerder ook al 007 vertolkte in Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015), en al deze films vol actiescènes zaten, kunnen we allemaal maar bewondering – en een heel klein beetje beetje medelijden – hebben met de kleermaker van de Britse acteur. Het lijkt ons haast onmogelijk om te beginnen tellen hoeveel kostuums er de voorbije vijftien jaar tijdens de opnames gesneuveld zijn.

De 25ste James Bond-film zal na meerdere, dure vertragingen op 8 oktober 2021 in de Verenigde Staten eindelijk in de cinema te zien zijn. In België zou No Time To Die zelfs al op 30 september uitkomen.

Meer
Lees meer...