Kinepolis houdt speciale benefietvertoning van ‘W817’-film ‘8eraf’ na overlijden Aron Wade

Enkele weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat acteur Aron Wade, die bij het grote publiek vooral bekend is voor zijn rol als Akke in W817, uit het leven was gestapt door middel van euthanasie voor ondraaglijk psychisch lijden. Kinepolis, VRT en Eyeworks hebben nu beslist om de film 8eraf eenmalig opnieuw te vertonen. De opbrengst gaat integraal naar Vonkel, een organisatie die een luisterend oor biedt aan mensen met vragen rond sterven, dood en rouw.

Op dinsdag 22 oktober kan je in alle Vlaamse en Brusselse filialen van Kinepolis gaan kijken naar de W817-film 8eraf. De film verscheen in 2021 nadat 50.000 fans nog voor de opnames van start gingen een ticket kochten om de film te bekijken. Later deze maand verschijnt de film dus opnieuw in de zalen, maar het zal daarbij gaan om een eenmalige vertoning opgedragen aan acteur Aron Wade, waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat.

Aron Wade

Acteur Aron Wade (54) stapte op maandag 23 september uit het leven. De acteur kampte al jarenlang met depressies, die ervoor zorgden dat zijn levenskwaliteit achteruitging. Daarom koos hij voor euthanasie voor ondraaglijk psychisch lijden. In een video, die na zijn overlijden werd gedeeld door een familielid, nam de acteur afscheid van de vele fans van W817.

De acteur verwees daarbij ook naar de W817-film 8eraf. “We hebben een aantal jaren geleden de kans gekregen om afscheid te nemen van het publiek, van het programma, met de tournee en de film. Dat was een ongelooflijke sfeer.”

8eraf

En nu komt de film dus opnieuw naar de zalen. Het gaat om een eenmalige benefietvertoning die opgedragen wordt aan Aron Wade. De volledige opbrengst van deze voorstelling gaat naar Vonkel, een luisterend huis. Vonkel is een organisatie die een luisterend oor biedt aan mensen die met vragen zitten rond sterven, dood en rouw.

In 8eraf zagen we de acht kotgenoten van W817 terug. Ze waren elkaar na hun studies uit het oog verloren, maar worden door Carlo opnieuw verzameld. En al snel is de dynamiek van op kot weer helemaal terug. De film zal op dinsdag 22 oktober getoond worden in de zalen van Kinepolis in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk. Tickets zijn te koop via de website.

Als je met vragen zit over zelfdoding of nood hebt aan een gesprek, kan je terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...