BBC werkt aan spin-off ‘Pride and Prejudice’


In het kort

  • BBC werkt aan een spin-off dat gebaseerd is op Pride and Prejudice.
  • De nieuwe reeks richt zich op Mary Bennet, de zus van Elizabeth Bennet.
  • Het scenario van The Other Bennet Sister is in handen van Sarah Quintrell, die start vanuit de roman van auteur Janice Hadlow.

Een nieuw drama gebaseerd op Pride and Prejudice komt naar de BBC en richt zich op Mary Bennet, de vaak vergeten middelste zus van Elizabeth Bennet. Dat meldt Variety. Deze 10-delige serie met de titel The Other Bennet Sister zal ingaan op Mary’s reis terwijl ze uit de schaduw van haar familie stapt en op zoek gaat naar onafhankelijkheid.

Mary Bennet

In tegenstelling tot haar meer glamoureuze zussen, wordt Mary afgeschilderd als onhandig, angstig en leergierig, vaak over het hoofd gezien door hun moeder en voorbestemd voor een leven zonder voldoening. Het verhaal volgt Mary terwijl ze zich losmaakt van die verwachtingen en begint aan een reis van Meryton naar de stad Londen en het rustige Lake District.

Naast een zoektocht naar zichzelf, is de nieuwe film ook een liefdesverhaal. Welke acteurs er precies in zullen meespelen, is nog niet bekend. Het scenario komt van Sarah Quintrell, die eerder al The Power schreef. Bij het productieteam vinden we onder andere Bad Wolf, het productiehuis achter Doctor Who.

Succes?

Of de nieuwe spin-off even succesvol zal worden als zijn voorganger, valt nog af te wachten. De vorige verfilmingen van Pride and Prejudice op de BBC waren namelijk een schot in de roos. Daarin speelden onder andere Jennifer Ehle en Colin Firth (1995) en Keira Knightley en Matthew MacFadyen (2005) de hoofdrollen.

Meer
Lees meer...