‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Daan Alferink en waar kan je hem van kennen?

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld van start. De eerste drie kandidaten die het daarbij tegen elkaar zullen opnemen zijn Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke. Dit is waar je Daan Alferink van kan kennen.

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld gaat vanavond van start. In de eerste aflevering zullen een interieurarchitect, een sportjournaliste en een comedian het tegen elkaar opnemen. Dit is waar je interieurarchitect Daan Alferink van kan kennen.

Daan Alferink

Daan Alferink is afkomstig uit het Nederlandse Rotterdam, maar woont nu al zeven jaar in Antwerpen. Nadat hij eerst in Nederland toneelschool probeerde, koos hij later voor een interieuropleiding in Brussel. Ondertussen gebruikt hij die kennis om op sociale media video’s te delen waarin hij tips geeft om je interieur er beter of juist tering goedkoop te laten uitzien.

Daarnaast heeft hij ook zijn eigen interieurstudio Vandaan en duikt hij tegenwoordig steeds vaker op op de Vlaamse televisie.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Eerder dit jaar was Daan ook te zien in het Play4-programma Celebrity MasterChef Vlaanderen. Hij schopte het daarbij verrassend tot in de finale, waarbij hij ook als enige een gouden pin kon veroveren. De Nederlander viel tijdens de wedstrijd op omdat hij eigenlijk niet veel kende van koken en ingrediënten. Zo omschreef hij schorseneren als een “tak met zand”, maar uiteindelijk slaagde hij er toch steeds in om smakelijke gerechten voor te schotelen aan de jury.

Of hij zich ook zo makkelijk door De Slimste Mens ter Wereld zal kunnen worstelen, krijgen we vanaf vanavond te zien.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...