‘Kotmadam Sarafian’: Audélia vertelt openhartig over gendertransitie

In Kotmadam Sarafian heeft Barbara Sarafian ondertussen al zo’n half jaar een groep studenten in haar huis wonen. Dat zorgt voor een steeds betere band tussen haar en de jongeren en dus ook zeer openhartige gesprekken. Met Audélia spreekt ze zo over haar gendertransitie.

Met Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei, Rowan en Aaron wonen er nog steeds acht studenten bij Kotmadam Sarafian. De sfeer is daar, na het vertrek van Bram, opnieuw uitstekend en de groep hangt goed aan elkaar. Ook de band met Barbara Sarafian is zeer goed.

Audélia

In de nieuwe aflevering zien we hoe Barbara en Audélia samen naar de wellness gaan. Dat zorgt voor openhartige gesprekken en die gaan ook over de gendertransitie van Audélia. “Het is soms veel hé, heel dat traject. Mijn transitie moet volledig gepland worden. Je moet rekening houden met je school, vakantie, werk. Het is soms veel om je allemaal tegelijk mee bezig te houden”, legt zij uit.

Geslachtsoperatie

Audélia legt ook uit dat haar geslachtsoperatie er waarschijnlijk zal voor zorgen dat ze pas een half jaar later kan afstuderen. “Normaal kan ik na mijn stage van twaalf weken afstuderen in januari. Maar ik wil mijn operatie pas doen na de trouw van mijn zus in augustus. Daarna moet ik acht weken revalideren. Daardoor gaan die twaalf weken opschuiven”, legt ze uit.

“Ik loop echt fysiek ambetant dat ik die operatie nog niet heb gehad, ik droom er zelfs over. Als ik dat moet uitstellen, ga ik echt niet blij zijn. Maar afstuderen heeft ook veel te lang geduurd”, verklaart ze haar dilemma.

Bekijk hier het fragment uit Kotmadam Sarafian:

Kotmadam Sarafian is elke dinsdag om 20.40 uur op VTM te zien.

Meer
Lees meer...