‘De Slimste Mens ter Wereld’: Raven van Dorst vertelt over leven als hermafrodiet

Vanavond krijgen Daan Alferink en Patrick Van Looy in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van Raven van Dorst. Raven kiest ervoor om met de voornaamwoorden die/hun aangesproken te worden en in een nieuw fragment legt die uit waarom.

In de derde aflevering van De Slimste Mens ter Wereld zullen er even veel Van Looys als Nederlanders aanwezig zijn, want Patrick en Daan krijgen het gezelschap van de Nederlander Raven van Dorst. In een fragment uit de aflevering van vanavond vertelt Raven over hun leven als intersekse of zoals die het zelf ook noemt hermafrodiet.

Hermafrodiet

In het fragment vraagt Erik Van Looy naar Geslacht!, het programma dat Raven maakte. “Het is een programma waarbij ik mijn eigen geboorte ging onderzoeken, mijn eigen natuur”, vertelt Raven. “Ik ben geboren als intersekse, als hermafrodiet in het ouderwetse woord. Dat betekent dat ik tweeslachtig ben geboren. In 1984 is daar door de dokters een keuze in gemaakt, waarbij ze besloten om een meisje van me te maken. Mijn ouders mochten daar niet over praten, waardoor ik er zelf pas later, als twintiger, achter ben gekomen. En sindsdien probeer ik daar een beetje een logica in te krijgen.”

Over die zoektocht naar zichzelf maakte Raven dus het programma Geslacht!. Wanneer Erik vervolgens zegt dat hij het programma nog niet gezien heeft, maar het wel wil bekijken, krijgt hij een gevat antwoord van Raven. “Je kan het gewoon terug bekijken. Je hebt ook een redactie, die kunnen ook beelden opvragen. Maar je laat mij hier nu gewoon even de samenvatting doen.”

Bekijk het fragment hier:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...