J-hope keert als tweede lid van BTS terug uit legerdienst

J-hope van de populaire Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft vandaag zijn verplichte legerdienst beëindigd. Enkele maanden geleden keerde Jin als eerste lid van de groep terug uit het leger. Nu was het Jin die zijn groepsgenoot kon gaan oppikken aan de kazerne.

BTS is opnieuw een groep. Nadat we het zes maanden zonder ook maar een lid van de groep moesten stellen en vier maanden met enkel Jin, zijn er nu opnieuw twee actieve leden van BTS. J-hope mocht vandaag namelijk de legerkazerne verlaten na zijn verplichte legerdienst van anderhalf jaar.

J-hope

J-hope begon op 18 april 2023 als tweede lid van BTS aan zijn verplichte legerdienst. Hij deed dat nadat hij het eerste lid was van de groep dat een soloalbum loste. ‘Jack in the Box’ verscheen op 15 juli 2022 en de rapper trad met dat album ook op tijdens Lollapalooza in Chicago datzelfde jaar.

Maar ook tijdens zijn legerdienst verscheen er nog content van de rapper. Zo kon je eerder dit jaar kijken naar de docureeks HOPE ON THE STREET op Prime Video. Deze docureeks stond volledig in het teken van j-hopes liefde voor dans. Samen met die docureeks bracht de rapper ook de EP ‘Hope on the Street Vol. 1’ uit.

Verwelkomd door Jin

Toen Jin in juni het leger mocht verlaten, werd hij opgewacht door vijf van zijn zes groepsgenoten. Bij de exit van j-hope konden de andere leden van BTS zich niet vrijmaken en was enkel Jin van de partij. Hij bracht een groot boeket bloemen mee en assisteerde j-hope terwijl hij de aanwezige pers toesprak.

Enkele uren later hield j-hope al zijn eerste livestream voor zijn fans. Daarin vertelde hij over zijn tijd in het leger en deelde hij ook al enkele van zijn plannen voor de toekomst. Zo lijkt het erop dat hij zal verschijnen in Run BTS!, dat recent terugkeerde als Run Jin!.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...