Jin keert als eerste lid van BTS terug uit legerdienst

De dag waar miljoenen fans van BTS al langer dan een jaar naar aftelden, is eindelijk aangebroken. Vandaag heeft Jin als eerste lid van BTS zijn legerdienst beëindigd. Hij werd aan de poort van het leger opgewacht door de andere leden van BTS en hield zelfs al zijn eerste livestream om zijn terugkeer te vieren met zijn fans.

Op 13 december 2022 begon Jin als eerste lid van de Zuid-Koreaanse boyband BTS aan zijn verplichte legerdienst. Vandaag, precies anderhalf jaar later, heeft het oudste lid van BTS de militaire basis mogen verlaten en is hij dus opnieuw een vrij man.

Jin

Jin is het oudste lid van BTS en vertrok dus ook als eerste naar het leger. Hij deed de normale dienstplicht van 18 maanden ofwel anderhalf jaar, waardoor hij nu terug is. Deze datum is niet toevallig, want morgen blaast BTS elf kaarsjes uit. Dat zal ook gepast gevierd worden met een evenement waarop Jin aanwezig zal zijn.

Morgen, op donderdag 13 juni 2024, zal Jin 1.000 fans een knuffel geven. Vervolgens zal hij ook een optreden van een uur geven, waarop hij vermoedelijk ook enkele van zijn solonummers zal brengen. Jin is voorlopig het enige lid van BTS dat nog geen officieel soloalbum uitbracht. Vermoedelijk zal dit ergens in de komende maanden verschijnen.

BTS-reünie

BTS jin
JUNG YEON-JE/AFP via Getty Images

De terugkeer van Jin werd ook meteen gevierd met een kleine reünie van de volledige groep. Vijf van de overige zes leden van BTS (RM, j-hope, Jimin, V en Jung Kook) verwelkomden Jin al meteen bij de poort van het leger. Daar vlogen ze elkaar in de armen en zorgde RM, die saxofoon speelt bij de militaire band, voor de soundtrack door de monsterhit Dynamite te spelen. SUGA vergezelde de groep uiteindelijk wel in de gebouwen van HYBE, van waaruit Jin ook zijn eerste livestream hield.

Op de grote reünie van BTS zullen we nog een jaar moeten wachten. J-hope zal zijn legerdienst beëindigen op 17 oktober 2024. Op 11 juni 2025 zullen RM en V het leger mogen verlaten. Eén dag later (en over precies één jaar), op 12 juni 2025 is het de beurt aan Jimin en Jung Kook. SUGA, die door een schouderblessure een langere legerdienst uitvoert, zal terugkeren op 21 juni 2025.

Bekijk hier de nieuwste groepsfoto van BTS:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...