Voorlopige autopsierapport van Liam Payne toont aan dat hij meerdere soorten drugs in zijn lichaam had

De eerste voorlopige resultaten van de autopsie van de recent overleden Liam Payne zijn uitgelekt. Daaruit blijkt dat de zanger verschillende soorten drugs in zijn lichaam had. Op de officiële autopsieresultaten is het nog wachten.


In het kort

  • Anonieme bronnen bij de overheid van Argentinië hebben voorlopige resultaten van het autopsierapport van de recent overleden Liam Payne gelekt.
  • Daaruit blijkt dat de zanger kort voor zijn dood de drugscocktail ‘pink cocaine‘ had gebruikt. Dat is een combinatie van ketamine, MDMA, crystal meth, cocaïne, opiaten en nog enkele andere designer drugs.
  • Op meer gedetailleerde resultaten over de hoeveelheid drugs in het lichaam van Liam is het nog wachten op het officiële autopsierapport.

Liam Payne, een van de vijf leden van One Direction, is vorige week onverwachts overleden. De zanger stierf na een val van de derde verdieping van een hotel in de buurt Palermo in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Uit de oproep naar de hulpdiensten, die verschillende media konden beluisteren, viel toen al af te leiden dat Payne onder invloed was van alcohol en drugs. 

Autopsie

De websites TMZ en ABC News komen nu met de eerste voorlopige resultaten van het autopsierapport van Liam Payne. Die verkregen ze van anoniem overheidspersoneel uit Argentinië. Uit dat rapport blijkt dat de zanger verschillende soorten drugs in zijn lichaam had. Zo is er sprake van cocaïne en crack. Hij zou daarnaast ook crystal meth, ketamine, ecstasy en nog verschillende andere soorten drugs in zijn bloed hebben gehad.

Uit de eerste beelden van de hotelkamer van Liam Payne was al duidelijk geworden dat de zanger ook alcohol had gedronken. Daarnaast waren er ook pillen tegen paniekaanvallen gevonden. Die medicatie had hij op voorschrift, omdat hij al langer last had van paniekaanvallen.

In welke mate al deze zaken hebben bijgedragen aan de dood van Liam Payne is nog niet bekend. Daarop komt mogelijk een antwoord als het officiële autopsierapport wordt bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...